Watermill Lodge | Blog Frans van der Putte

12 oktober 2016 | Frans van der Putte

Frans van der Putte

Allround roofivisspecialist

Eindelijk!  Het is weer wat kouder buiten en mijn roofvishart gaat weer sneller slaan. Normaalgesproken is september al een heel mooie tijd na de - voor roofvisssers nou niet echt ideale -  maand augustus. September bleek in ons land  echter een soort verlenging van augustus…

 

Gelukkig nog wat om naar uit te kijken: een najaarstrip richting Noord-Ierland, de Watermill Fishing Lodge! Het van te voren plannen van een vistrip en dan met name het boeken van tickets en accommodaties is een soort noodzakelijk kwaad. Als je met je vismaat een dag vissen plant in Nederland, en de omstandigheden zijn erg slecht, dan trek je een ander plan of blijf je thuis. Een vistrip daarentegen, die ga je gewoon doen! Tanden op elkaar en doorzetten, we zien wel wat er gaat gebeuren. 

 

watermill-lodge-blog-frans-van-der-putte-02

 

Vorig jaar ben ik met Oscar omstreeks dezelfde tijd (de laatste week van september) voor de eerste keer bij de Watermill Lodge geweest; een prachtbestemming net op de grens tussen Ierland en Noord-Ierland, waar ik in een volgende blog wat meer over ga vertellen. Vorig jaar was het iedere dag fantastisch weer; een windje, wolkjes, af en toe zon… We zijn maar drie volle dagen wezen vissen maar het was geweldig. Door natuurlijke hotspots te zoeken (taluds/ aasvis/ waterplanten), heb ik al snel kunnen ontdekken wat interessant was en daar plukten we al snel de vruchten van. Soms was het echt een waar gekkenhuis met dubbele hook-ups. Vooral de Esox V2 was keer op keer aan de beurt om gegrepen te worden, maar ook de Roach en de Trout deden het goed.

 

Je bent natuurlijk beperkt in het meenemen van spullen als je vliegt, en dus maak je keuzes. Van al het kunstaas dat we meenamen vorig jaar, bleek 80% ‘nutteloos’ te zijn. Als je dan je koffer inpakt, en je weer keuzes moet maken, ga je gokken. Vorig jaar baalde ik ervan dat ik maar één enkele Esox V2 mee had genomen. Aangezien dat de topper was, wilde ik er dit jaar drie meenemen. Voor de zekerheid ook nog wat andere dingen, maar verder vooral kunstaas dat vorig jaar goed was, het is immers dezelfde week?!

 

watermill-lodge-blog-frans-van-der-putte-03

 

Dit jaar bleek maar eens dat we vorig jaar geluk hebben gehad met het weer. De uitdrukking ‘vier seizoenen in één dag’ konden we meerdere dagen gebruiken, en de vis bleek op totaal andere plekken te vinden te zijn. Door de wisselende omstandigheden was het vissen ook heel wisselvallig, dat kun je helaas niet plannen, je moet het er maar mee doen. Daar waar er vorig jaar echt al snel duidelijke hotspots opdoken, die we één voor één konden bevissen, moesten we dit jaar echt zoeken.

 

Maar de beloning kwam ook nu gelukkig weer, en al doende weer veel bijgeleerd over het Erne-systeem (de benaming van de rivier en de bijbehorende meren). 
Over keuzes: op een dergelijke trip zet je natuurlijk in op kunstaas! En wat blijkt? Locals die met een dode baars op de bodem visten, bleken op ‘onze’ hotspots toch nog wel met enige regelmaat een snoek te vangen… Zittend op ‘het zitvlees’. Dat kan in Nederland ook prima, en daarvoor zijn we niet naar deze plek afgereisd – hoewel stiekem wel een paar uurtjes gevist met de fireball hoor -,…

 

watermill-lodge-blog-frans-van-der-putte-04

 

Voor nu houd ik het hierbij. In mijn volgende blog ga ik dieper in op waarom de Watermill Lodge zo’n bijzondere locatie is en zal ik natuurlijk uit de doeken doen wat voor kunstjes we hebben uitgehaald om uiteindelijk wél succesvol te zijn ondanks de wisselende omstandigheden!


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.