MinnKota verbetert de i-Pilot

18 november 2016 | Redactie

MinnKota brengt op zijn nieuwe boegmotoren een vernieuwde i-Pilot toepassing voor haar elektromotoren. De nieuwe i-Pilot heeft tal van belangrijke upgrades gekregen waaronder een nauwkeurige SpotLock ankerfunctie en betere interactie met Humminbird fishfinders.

 

MinnKota

De op de Amerikaanse ICAST  2016 beurs geïntroduceerde nieuwe i-Pilot is wederom een stap vooruit in de ontwikkeling van sportviselektronica. Het populaire systeem, waarmee vooral roofvisboten zijn uitgerust, stuurt de boeg-elektromotor aan via voetbediening of een remote handbediening. Nauwkeurig sturen via de MinnKota elektromotor is een van de belangrijkste eigenschappen voor bijvoorbeeld het vissen op snoekbaars boven taluds en het vinden van hotspots.

 

 

Verbeterde ankerfunctie...

 

Ankerfunctie

 Een van de belangrijkste upgrades betreft een verbeterde SpotLock ankerfunctie. Deze functie houdt de boot via de boegmotor op zijn plek zoals als een anker dat doet. Handig wanneer je een vis moet drillen, onthaken of fotograferen, of wanneer je de boot boven een hotspot of waypoint wil laten drijven. De vernieuwde SpotLock functie houdt de boot nog beter op zijn plek door een nieuwe headingsensor, die tevens met een druk op de knop van de remote de ‘Jog’ functie activeert, waarbij de boot vanuit de SpotLock 1,5 meter kan verplaatsen in elke gewenste richting. 

 

 

Humminbird 

Dankzij de verbeterde remote handbediening met een 33% grotere LCD, is het menu nu nog duidelijker en overzichtelijker geworden. Tevens is er dankzij de i-Pilot Link een betere samenwerking met Humminbird apparaten, waarbij onder meer dieptelijnen, contouren en tracks gevolgd kunnen worden, en via ‘Go To’ automatisch naar waypoints of tracks gevaren wordt. Wil je tenslotte de nieuwe i-Pilot via je smartphone bedienen, dan is dit ook mogelijk dankzij de speciale i-Pilot app, die via Bluetooth verbinding met je i-Pilot maakt. 

 

De nieuwe ‘factory-installed’ i-Pilot systemen zullen beschikbaar komen op nieuwe MinnKota Ultrex, Ulterra, Terrova en PowerDrive elektromotoren en op de zoutwatermodellen Riptide Ulterra, Riptide Terrova en Riptide PowerDrive. 

 

Klik hier voor meer info.
 

 

Kijk hier voor een filmpje over het nieuwe systeem.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.