Juist verschenen: Dé Roofvis Magazine 117!

08 december 2016 | Franklin Broeckx

De tijd van luchtige kleding is dit jaar definitief voorbij. De winter vereist warmtepakken, dan wel op zijn minst regenkleding. De petjes maken plaats voor mutsen en de parels op het voorhoofd zijn niet van drilzweet, maar van regennat.

De tijd voor een heuse bak komt eraan, Roy Vanstreels sloeg echter al vroeg toe dit najaar. Lees de coverstory nu in ons magazine!

 

De echte visser gaat zich nu van de recreant onderscheiden. Met een vismaat worden motiverende berichtjes uitgewisseld en hoewel het ’s morgens nog lang donker is, wordt de wekker extra vroeg gezet. Weer of ‘geen weer’, nu is de tijd om een monstersnoek, een kasteel van een snoekbaars of baksteenbaars te vangen. De bijbehorende ontbering wordt navenant het kouder wordt gewoonweg iets om naar uit te kijken.

 

Juist verschenen De Roofvis Magazine 117 2

Juist verschenen De Roofvis Magazine 117 3

 

Bij die mentale voorbereiding hoort hopelijk ook het nodige werk dat uit de nieuwe Dé Roofvis Magazine valt mee te pikken. Als bijvoorbeeld de story over Roy Vanstreels’ coversnoek geen mooie motivatie is, dan weet ik het ook niet. Veel positief geluid ontvingen wij op de redactie over het project dat we zijn aangegaan met De Vistechnische Dienst. Met gepaste trots presenteren we dan ook hun tweede uitgebreide rubriek in dit magazine, waarvan met name de baarsliefhebbers in deze periode van het jaar nog flink kunnen profiteren.

 

Juist verschenen De Roofvis Magazine 117 4
Met gepaste trots: de tweede uitgebreide rubriek van De Vistechnische Dienst – exclusief in ons magazine.

 

Natuurlijk mag het in deze aflevering ook niet aan het betere doodaaswerk ontbreken. Arend Burger is een ware expert op dit gebied en hij weet met zijn artikel zeker de nodige snoekers flink op weg te helpen. Een meer finesse visserij met doodaas en dan met name op snoekbaars beleeft Michael Stalenhoef. Met zijn ouderwetse ‘op de stoot visserij’ weet hij de code van menig geconditioneerd water te kraken. Eigenlijk net zoals Tom Sintobin dat doet met zijn wadende snoekaanpak; dit is voor iedereen die wil weggelegd.

 

Juist verschenen De Roofvis Magazine 117 4
Arend Burger helpt je op weg met dood aas.

 

Jeroen Schoondergang ging op bezoek bij vliegenreelbouwer Vosseler en kwam ook terug met interessant werpmolennieuws! Verder uitstekende bijdragen van Bjorn Neve (NKS nieuws), Dietmar Isaiasch (‘geflavourde shads), Wilfred van Nunen (aankondiging Dé Zes), Willem Stolk (test Garmin Panoptix Live View), Dalien Vignjevic (groot kunstaas) en een zeer lezenswaardig debuut van Tim Jochems over screw-in loodkoppen – mis dit nummer niet!

 

Gratis replica!

Als je nu een abonnement afsluit ontvang je van Dé Roofvis als welkomstcadeau een baarsreplica van 30 cm (t.w.v. € 76,00!): klik hier!


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.