Dood aas en dansende dobbers…

11 februari 2017 | Redactie

Snoekvissen met dood aas is een gekende techniek in de winter. Een techniek echter die niet iedereen oppakt. Het gros van de roofvissers pakt liever een kunstaashengel. De actieve benadering met kunstaas lijkt in de winter misschien aantrekkelijker dan de passieve benadering van het doodaasvissen, waarbij je ook nog eens vieze handen krijgt…

 

Geen vieze handen...

 

Dood aas

Maar dat is natuurlijk maar ten dele waar. Als je het goed aanpakt is doodaasvissen net zo leuk als kunstaasvissen. Met ingevroren vissen als aas en een oude handdoek bij je, zijn die vieze handen ook geen probleem, terwijl je bij het doodaasvissen onder de dobber ook nog eens in beweging bent en niet per se stil hoeft te zitten.

 

Goed zichtbare dobbers...

 

Fox Rage 

In het onderstaand filmpje laat Julian Chidgey van Fox Rage zien hoe simpel en toch effectief het kan zijn om op middelgrote Engelse rivieren erop uit te trekken met je hengel en wat dood aas, een tas en een schepnet. Een flinke dobber aan je hengel, wat lood en twee dreggen. Julian laat goed zien hoe het allemaal moet. En succesvol is hij zeker met deze aanpak.

 

Klik hieronder op het filmpje.

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.