Nú in verzending: Dé Roofvis 118

18 februari 2017 | Redactie

Met op de winterse cover onze eigen Tim Puts gaat Dé Roofvis 118 vandaag in verzending. Het zal voorlopig de laatste winterse cover zijn, want voor de meeste roofvissers wordt alle hoop nu toch vooral gevestigd op het naderende voorjaar.

 

Als voorbereiding daarop kan dit kersverse magazine als een uitstekende leidraad dienen, want buiten nog enkele lekkere winterse visserijen ook veel aandacht voor de visserij in het mildere seizoen. Zoals in het artikel van Tim en zijn maten Willem en Pieter-Bas, die als de VisTD het vissen met niet alledaagse rigs als de ‘Jika’, ‘Cheburashka’, ‘Wacky’ én ‘Neko’ onder de loep nemen.

 

Nú in verzending: Dé Roofvis 118 1

Het zijn voor veel vissers niet alledaagse rigs waarmee de Vistechnische Dienst uitpakt in deze Dé Roofvis.

 

Het verspelen van onderlijnen tijdens het dropshotten ook zo moe? Dan moet je Daniel van der Kraan zijn artikel eens lezen, de naam zegt het al: ‘Pikeproof snoekbaarzen’! Wat te denken trouwens van het snoekbaarzen op een ouderwetse, maar immer nog zeer effectieve, manier zoals het snoekbaarzen met dood aas? De bekende Engelse roofvisgoeroe Neville Fickling bericht er uitgebreid over. Robert Grootenboer behandelt in deze aflevering diverse manieren van het vissen op (grote) snoek. Allrounder Marcel de Ruyter gaat in deze tijd van het jaar ook graag een lastige uitdaging aan, die echter wel veel voldoening kan geven bij het welslagen ervan. Hij trekt er liever op uit voor een gave zeeforel.

 

Nú in verzending: Dé Roofvis 118 2
Daniel van der Kraan is tegenwoordig volledig ‘Pikeproof’!

 

Bram Bokkers gaat met zijn maten Bert en Jan op jacht naar een bijzondere ‘baars’, de blauwbaars uit de Azoren. Het is een prachtavontuur. Wie echter de winter en het voorjaar het beste tot elkaar brengt in één artikel is snoekcrack Sean Wit, hij blikt terug op zijn wintervisserij maar voelt ondertussen de lentekriebels al in zijn lijf opkomen.

 

Nú in verzending: Dé Roofvis 118 3
In plaats van blauwbekken gaat Bram liever ‘blauwbaarzen’…

 

Wat niet onvermeld mag blijven is dat in deze Dé Roofvis Jeroen Schoondergang en zijn Dé Vlieg een klein feestje vieren. Het is namelijk de vijftigste aflevering van deze populaire rubriek!

 

Nú in verzending: Dé Roofvis 118 4
Veel ruimte voor Dé Vlieg! Alweer de vijftigste op rij voor Jeroen Schoondergang!

 

Heb je nog geen abonnement? Grijp dan nu je kans: klik hier!


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.