The Biggun: klassieke Zweedse snoekfilm

08 maart 2017 | Redactie

Sommige films en videotrailers verdienen de titel ‘klassieker’ waar het gaat om grote vissen, avontuur, prachtige filmbeelden, sfeer, kameraadschap en beleving. De godfather van die klassiekers is misschien wel ‘A Passion for Angling’. Andere films komen aardig in de buurt qua beleving. En weer andere films raken wat in de vergetelheid, maar verdienen het om afgestoft te worden voor de nieuwe generatie sportvissers of degenen die ze nog niet kennen. Een daarvan is de Zweedse ‘Tolvan’ ofwel ‘The Biggun’. 

 

Alsof je er zelf naast zit...

 

Vreugdekreten

Hij dateert inmiddels van november 2013 , maar heeft nog niets aan glans verloren. De beelden van FreeWater Pictures laten de aanloop naar de visdagen zien van Zweedse snoekvissers. Hoewel het niet helemaal naar wens loopt, valt het op een winderige dag ineens op zijn plek en worden er twee massieve snoeken gevangen voor het oog van de camera. De beelden komen tot je alsof je er zelf naast zit en de regen, de wind en de vreugdekreten van de vangers intens beleeft. Dat de snoeken slepend met levend aas (toen toegestaan) werden gevangen, doet niets af aan de beleving van de film. 

 

Ondertiteling

Ga er maar eens rustig voor zitten en schenk wat lekkers te drinken in, want hij duurt 40 minuten. Wil je de Engelse ondertiteling erbij zien, klik dan rechtsonder op het meest linkse van de vier icoontjes. Enjoy!

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.