Hiswa maakt mooie start van 2017

09 maart 2017 | Redactie

Als de bezoekers eindelijk de RAI mogen betreden om de Hiswa te aanschouwen, loopt onze varende reporter Sjoerd Schrassen direct tegen de eerste boten aan. Het zijn de fraaiere exemplaren voor de cruisende en zeilende watersportcollega’s; voor de sportvisserij nog wat te flink van formaat maar daarbij is het publiek wel direct in de stemming, als men dat nog niet was voor deze ‘Amsterdam Boat Show 2017’…

 

Een gezellige ´buzz´ aan het begin van het vaarseizoen 2017 in de RAI...

 

Suzuki Trailer Experience

Buiten het RAI kon je namelijk al deelnemen aan de Suzuki Trailer Experience. Oefenen met het rijden met een boottrailer. Maar het regent ook buiten, dus gauw naar binnen. Eenmaal binnen gaan we rechtdoor de eerste van vier hallen in. Van een afstand lijkt de hele hal een grote Suzuki stand: veel dealers van deze buitenboordmotoren hebben hier de krachten gebundeld. Heel veel RIB’s en flinke aluminium boten hebben naast AVR watersport, Alumax en Suzuki Marine de hal gevuld.

 

Hobie

Achterin treffen we als eerste echte sportvisboot een Alumacraft aan, voorzien van een 40 pk sterke Suzuki buitenboordmotor. Bij Hobie Kayaks in de achterste hal zien we de Mirage Drive, genomineerd voor een Hiswa award, in het echt. Deze voorstuwing betreft het revolutionaire trapsysteem waarmee een Hobie Kayak kan worden uitgerust. Het innovatieve ontwerp is geïnspireerd op de manier waarop pinguïns zich razendsnel door het water bewegen. De Hiswa Award mocht dan net aan hun neus voorbij gaan met hun Mirage 180, waarmee je ook de kayak achteruit kunt varen met een duw aan de hendel; op het water hebben ze al meerdere harten van zeker een aantal sportieve kayak hengelsporters gewonnen. Vissen terwijl je de handen vrij kunt houden, is nog altijd een gouden formule en daarbij heb je gewoon een Hobie nodig.

 

 

Veel merken van Technautic...

 

Technautic

Even verderop rijst de stand van Technautic op, een die je als watersporter en zeker als sportvisser niet over mag slaan. Dit bedrijf telt inmiddels zoveel merken dat je de tel kwijtraakt. Naast de laatste nieuwtjes van bijvoorbeeld Humminbird, Railblaza en MinnKota kun je daar terecht voor een paar noviteiten.

 

Achter de Buff sjaals treffen we een nieuwtje van Mastervolt. Elke sportvisboot met een wat flinkere buitenboordmotor heeft een goede accu nodig. Deze Mastervolt MLS 12/390 is een compacte 12 volt accu met de beste Lithium Ion technologie voorhanden. Grote opslagcapaciteit en een veel langere levensduur maakt deze Mastervolt MLS serie tot een ideale en veilige vervanger van de conventionele loodzuur accu’s.

 

Een hoek verder gooit een medewerker een super goed klinkende draadloze outdoor speaker in een tank met water. Deze Fusion Stereo Active AM/FM radio – ook USB, Bluetooth audio afspeelapparaat - kan tevens fungeren als een laadstation of powerbank voor de smartphones of aanverwante elektronica. Echt bijzonder: na een minuut onder water laat deze robuuste en waterdichte speaker weer feilloos van zich horen. Terecht dat de Fusion Stereo Active 28 februari jl. op de Miami International Boat Show de NMMA Innovation Award mocht ontvangen.

 

De Mastervolt MLS vormt de ideale en veilige vervanger van de conventionele loodzuur accu... 

 

 

´Een super goed klinkende draadloze outdoor speaker in een tank met water´... 

 

Vanclaes

In de middelste hal staat het vol met prachtige schepen en ook steeds meer die het stempel ‘sportvis geschikt’ kunnen dragen. Boston Whaler heeft vanzelfsprekend al jaren mooie modellen voorhanden. In deze hal trekt vooral een Bayliner Element de aandacht. Boston heeft veel modellen voor de sportvisserij. Boten voor de sportvisserij en zeker voor de roofvis komen meestal uit de USA overwaaien, op enkele Nederlandse uitzonderingen na natuurlijk, zoals Marcraft en Tinn-Silver. Maar wij zijn geen Amerikanen en dus eindigen wij dit verslag straks ook als Europeanen en vooral Hollanders.

 

Na de Mercury en Honda motoren te hebben bekeken nadert een geheel in het oranje gehulde stand. Het ‘wij en ons’ gevoel komt meteen naar boven als we de RVS boottrailers van Vanclaes aanschouwen. Tegenwoordig heb je een Vanclaes voor elke boot en voor elke visboot de beste maatwerkoplossing. Ze trekken nog altijd bewonderende blikken op de snelweg en bij de trailerhelling, deze mobiele ‘bedjes’.

 

 

Het oranje van Vanclaes: voor elke sportvisboot een opzienbarende trailer...

 

Tinnemans

De laatste visboot die we vonden op de Hiswa mag je als sportvisser niet overslaan. De Tinn-Silver is zoals we weten een oer-Hollands en robuust product en ook verkrijgbaar in heel veel visbare modellen. Van kleine boten voor in de vaarten tot roofvisboten voor het ruime water  en zeevisboten voor het ruime zoute sop. De diversiteit in perfecte aluminium modellen geven de indruk dat deze producent zelf een sportvisser moet zijn. Naast het sublieme laswerk wat altijd als eerste opvalt tot aan de kleine sportvisvriendelijke details toe: een Tinn-Silver is duurzaam en voor elke sportvisser een droom, want elk model kan tot in de puntjes naar persoonlijke voorkeur worden afgebouwd.

 

En natuurlijk, wie eigenaar Jan Tinnemans kent, weet natuurlijk dat er daadwerkelijk een sportvisser in hart en nieren achter het merk Tinn-Silver zit, en en dat zien we 100% terug in zijn product. Hij had naast een fraaie ‘special paint’ nog een aantal leuke sportvis items toegepast op zijn Tinn-Silver 700 Offshore. Mocht je dat interesseren, dan moet je zeker een bezoekje aan de Hiswa brengen, of natuurlijk bij de familie Tinnemans thuis op de werf in Maasbracht.
 

 

Daar hebben we de Tinn-Silvers van Jan Tinnemans uit Maasbracht, duurzame aluminium roofvisboten uit Limburg...

 

Tot en met zondag

Samengevat is er voor botenbezitters, ook op het gebied van de hengelsport, genoeg leuks te vinden tijdens de Hiswa 2017. Veel sportvisboten en alle merken buitenboordmotoren zijn vertegenwoordigd. Op het gebied van aanverwanten en accessoires kijk je je ogen uit. Wie deze prachtige etalage voor de watersporter nog wil bezoeken, kan dat nog doen tot en met aanstaande zondag 12 maart.

 

Klik hier voor meer informatie over de Hiswa. 

 

tekst en foto´s: Sjoerd Schrassen

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.