Search baiting

04 juni 2017 | Frans Oomen

Het is de laatste zaterdag van mei, enkele seizoenen geleden. Ik zit met naamgenoot Frans op het water in de hoop de achterstand van twee snoekloze maanden in te halen…

Frans Provo heeft juist een flinke snoekbaars geland… Door stekken snel in kaart te brengen loop je soms al vlug tegen een mooie bak aan!

 

Het plan is om de oeverzone uit te werpen met allerhande kunstaas. Op de eerste stek miste mijn vismaat een mooie snoekbaars. Met enkele krachtige uitspraken maakte hij duidelijk dat het om een beste vis ging. Dat beloofde wat voor de rest van de dag.


In de uren daarna komt alle actie op mijn kunstaas. Een mooie meter-snoek, wat kleinere snoeken en op de valreep nog een mooie snoekbaars op een zwarte Creeper. Op het einde van de dag kijken we bij mij thuis, onder het genot van een biertje, terug op een geslaagde visdag en het begin van een lange vriendschap. 
Er werd dat weekend wisselend gevangen. Sommige vismaten hadden geen geweldige opening maar wij mochten zeker niet klagen. Ik had een vooropgezet plan dat voor de tijd van het jaar gewoon super goed werkte. Het bewuste water ken ik heel goed. Ik vis er regelmatig maar dit was de eerste keer dat ik zo vroeg in het seizoen daar naar toe ging. Ik ken er mijn plekken wel dus een vis vangen is niet zo moeilijk. Toch probeer ik altijd zo snel mogelijk te doorgronden wat het patroon is voor de rest van de visdag om zo effectief mogelijk te vissen op bekende en minder bekende stekken. Dat verschilt van dag tot dag, maar aan het einde en het begin van het seizoen zit er vaak hetzelfde patroon in de vangsten. Het plan was om snel wat stekken af te vissen met rubber, spinnerbaits en jerkbaits. Als de vis actief zou zijn hadden we redelijk wat kans om snel tegen een vis aan te lopen en zo ons plan te trekken voor de rest van de dag.

 

Search baiting 2

De auteur met een gave snoek aan het begin van een nieuw visseizoen.

 

Wil jij het complete artikel uit deze Dé Roofvis 119 graag als eerste lezen?

Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.