Meerval Roadtrippin

18 juni 2017 | Mick Rijnhout

Tijdens de voorjaars sessies die ze vooral spenderen aan werpend snoeken op groot water blikken de vismaten Chris en Mick vast wat vooruit op het komende seizoen. Het zijn alle twee niet de allerbeste planners, maar denken vooral hardop om te zien waar ze het liefst tegenaan vliegen in de loop van het jaar… Mick aan het woord:

 

Onze interesses komen zeer overeen en diverse soorten en technieken passeren de revue, vooral is het duidelijk dat we zeker enkele roadtrips in het buitenland willen gaan doen met de bellyboat. En zo plannen we in de week dat de koning jarig is een pilot meervaltripje naar Frankrijk.

 

Slechte planning

De trip is dus gepland in de laatste week van april, we zijn echter zoveel aan het vissen dat er van een goed overleg nauwelijks wat komt. Steeds weer spreken we af om tijdens een volgende sessie de trip vast door te spreken en een globaal plan te maken. Niet dat alles tot in detail vastgelegd hoeft te worden, maar een beetje leidraad is toch wel prettig met zo’n uitstapje. Eenmaal aan het water is er echter teveel aandacht voor het vissen zelf en de buitenlandtrip komt dan logischerwijs nauwelijks nog ter sprake. Eind april nadert en we besluiten op het laatste moment om de boel enkele weken te verzetten.

 

Meerval Roadtrippin 02

 

Twee zaken geven daar de doorslag in: Het gebrek aan goede voorbereiding én er geldt ook in Frankrijk een gesloten seizoen, zodat we daar niet met levende aasvis aan de slag kunnen. Dat laatste beschouwen we beiden als een groot nadeel. Op veel Franse wateren is het clonken met kwakhout in combinatie met wormen al veel toegepast de afgelopen decennia. Daardoor is er over het algemeen al een forse dressuur opgetreden. Wormen kunnen prima ingezet worden als aas, maar een levende aasvis die kort aan de bodem gepresenteerd wordt geeft toch net een beetje extra vertrouwen, want deze worden vaak al opgemerkt door de meerval zónder dat er geclonkt wordt.

 

Meerval Roadtrippin 03

 

Toch, last minute!

De vijfdaagse Frankrijktrip is dus gecanceld, maar we besluiten wel op het allerlaatste moment om een weekend naar België te gaan. Chris heeft hier al eerder gevist en is op enkele stukken vrij goed bekend. 

 

Wil jij het complete artikel uit deze Dé Roofvis 120 graag als eerste lezen?

Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.