Meervaltrip Frankrijk Laatste Dag | Blog Mick Rijnhout

17 juni 2017 | Mick Rijnhout

Mick Rijnhout

Roofvisspecialist op alle zoetwatersoorten

Gisteren hadden we een mooi feestje op het water en vandaag vissen we de laatste drift. Er valt nog genoeg nieuws te proberen, maar we kiezen toch voor de stek van de afgelopen dagen. Er ligt daar zo immens veel vis dat we gek zijn als we dat niet proberen af te romen.

 

We starten redelijk op tijd na het dagelijkse bezoek aan de bakker voor croissants. Al snel is het weer raak bij Chris, een mooie vis van circa 130 cm met veel power komt vlot op schoot. We krijgen echt bizar veel stijgers, op sommige plaatsen zien we op het scherm hele kluwen meerval liggen op óf net boven de bodem. Ze tonen echter weinig interesse. Na een dik uur weet Chris weer vast te slaan op een goeie vis, hij gaat wederom goed aan de bak en de Pro Series Vertical buigt in een lekkere curve. Een kleine tien minuten later landt hij de vis die circa 150 cm lang is. We peddelen naar de oever om wat foto's te nemen, de camera is gereed en Chris poseert met zijn vangst als plots de dobber van de bijhengel met een sneltreinvaart vertrekt uit de oeverzone. Duidelijk een aanbeet, dus de camera aan de kant en snel pak ik de meerval over van Chris, opnieuw azend op een mooie dubbelplaat!

 

meervaltrip-frankrijk-laatste-dag-blog-mick-rijnhout-02
Morgen verschijnt er een uitgebreide eerdere meervalroad-trip van Chris en Mick online. Het volledige verslag, inclusief indrukwekkende vangstfoto’s van deze afgelopen negendaagse meervaltrip in Frankrijk zie je terug in Dé Roofvis 121.

 

De dril doet al snel vermoeden dat het niet om een meerval gaat maar om een snoek! Wild kopschuddend knalt ze door het wateroppervlak, wów een dikke bak ook! De vis wordt geland en dan blijkt dat ze niet eens echt gehaakt is, maar zichzelf soort van ‘ge-lassoed’ heeft om de onderkaak. Dit wordt een bijzonder dubbelplaatje, een meerval van 150 met een zeker 110 snoek ernaast op schoot. Een mooie afsluiter van deze trip, een moeilijke visserij in het begin, maar uiteindelijk toch heerlijk om zo af te kunnen sluiten. We pakken nog een terrasje voor we richting België en vervolgens naar Nederland rijden. Proost!


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.