Mega Helix 9X van alle markten thuis

17 juni 2017 | Redactie

Humminbird was de eerste fabrikant van sonar fishfinders die met ‘Side Imaging’ kwam en dat veranderde de kijk op de bodem voorgoed. Maar Humminbird gaat nog een stap verder en introduceert met zijn ‘Mega Imaging’ een drie keer zo scherp onderwaterbeeld dan gebruikelijk. De Humminbird Helix 9X Chirp Mega SI GPS G2N heeft het allemaal aan boord, inclusief de speciale transducer voor deze functies. Een prachttoestel voor zowel het zoetwater als de zeevisserij.

                

Een dijk van een fishfinder met Mega Imaging...

 

Humminbird

De gepatenteerde technieken van Humminbird brengen via de Megahertz frequenties van Mega Imaging Chirp verbazingwekkend scherpe beelden van het onderwaterleven. En door de interne GPS-ontvanger gebeurt dat razendsnel. Door de Mega Side Imaging en de Mega Down Imaging ben je met dit toestel vanuit alle hoeken gedekt. Mega Side Imaging voor een ongelooflijke kijk op de bodem links en rechts van je boot. En Mega Down Imaging voor een kristalhelder beeld onder je boot. Beide technieken zijn aanwezig in de Helix 12, 10 en 9 G2N.

 

Het beste vissen gebeurt in minder dan 38 meter waterdiepte. En juist daar is de hoge frequentie van Mega Imaging op zijn best. Mega Side Imaging heeft een bereik van 38 meter naar iedere kant. Wil je verder kijken? Kies dan voor de 455 kHz en kijk tot 122 meter naar beide kanten.

 

 

Driemaal uitsnede van bodemdetail met Mega Imaging...

 

Helix 9

De Helix 9X Chirp Mega SI GPS G2N kan 2750 waypoints opslaan in zijn interne geheugen, en tot 47 routes. Ook is Trail Recording mogelijk. Een van de mooie standaard ingrediënten op deze unit is AutoChart Live. Deze functie gebruikt de 2D sonar data en GPS data om de dieptecontouren te scannen en uit te tekenen, en dat terwijl je vist of vaart. Deze functie kan ongeveer 8 uur aan data opslaan. Omdat het een G2N toestel is, kun je ook de vegetatie of bodemhardheid instellen in je AutoChart. Via externe modules kun je tevens functies als AIS, Radar of i-Pilot Link gebruiken.

 

Twee slots

Omdat het een 9 inch toestel is, met een TFT kleurenmonitor, heeft hij een resolutie van 800 bij 480 megapixels, bij 16-bits kleurenrange. Ook bij fel daglicht kun je het scherm goed aflezen dankzij LED Backlight, en tevens met een polariserende zonnebril. Het toestel heeft een normale logische knoppenbediening, geen touchscreen bediening. Net als zijn broertje in de 7 inch uitvoering, is dit toestel voorzien van een Ethernet-poort en een NMEA 0183 output. Voor opslag van data en weergeven van kaarten zijn er twee slots voorzien in de microSD kaartlezer.

 

Klik hier voor prijzen van de Humminbird Helix-toestellen bij verdeler Technautic.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.