CEO Lars Svendsen treedt terug na 40 jaar

20 juni 2017 | Redactie

Een mijlpaal kun je het wel noemen bij Svendsen Sport in Denemarken. Het concern heeft een nieuwe CEO nu oprichter Lars Svendsen na bijna 40 jaar zijn afscheid als CEO heeft bekendgemaakt. Zijn opvolger Hans Maasbøl heeft zijn sporen buiten de hengelsport verdiend, maar was zakelijk zeer succesvol in andere branches.

 

Hans Maasbøl loopt reeds voorop bij zijn team van Svendsen medewerkers...

 

Svendsen

Lars Svendsen's terugtreden kwam niet geheel onverwacht, want 18 maanden terug werd het bedrijf overgedaan aan Maj Invest Equity. Een rigoureus afscheid wordt het ook niet; Svendsen blijft in de raad van bestuur en zal zich daar nog bezighouden met de productontwikkeling.

Met het nieuwe bewind en een nieuwe CEO, en bovendien een flinke groei de afgelopen periode, is het bedrijf momenteel sterk aanwezig op de Europese markt met sterke merken als Okuma, Savage Gear, Prologic, Water Wolf, Ron Thompson, Imax, Lenz Optics en Scierra.

 

 

Hans Maasbøl...

 

DAM

Een van de laatste  taken die Lars Svendsen volbracht, was het stroomlijnen en managen van de samenwerking tussen DAM en Svendsen Sport, hetgeen werd afgerond met de ingebruikname van een Pools distributiecentrum en een nieuwe management bij DAM zodat het bedrijf sneller kan inspelen op de vraag en het toeleveren van producten.

 

 

Retail

De nieuwe CEO Hans Maasbøl is 47 jaar oud en was eerder actief als succesvol CEO in de kledingbranche en modebranche. Voor die tijd leidde hij het oudste bedrijf Royal Copenhagen A/S - een porseleinfabriek die dateert uit 1775. Lars Svendsen heeft dan ook groot vertrouwen in het nieuwe leiderschap van Maasbøl, die zowel ervaring opdeed in groothandel als retail. Maasbøl op zijn beurt heeft veel zin in de job en ziet het sterke potentieel van Svendsen Sport / DAM in de toekomst nog verder toenemen.

 

Lars Svendsen blijft aandeelhouder van Svendsen Sport en zal zoals aangegeven in de raad van bestuur blijven om zich met productontwikkeling bezig te houden. In het dagelijkse runnen van het grote moederbedrijf zullen we hem echter niet meer terugzien.

 

Klik hier voor meer informatie over Svendsen Sport.

 

Hieronder een filmpje waarin Lars Svendsen een presentatie van het bedrijf geeft (Deens gesproken).

 

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.