Fraaie upgrade Quick FZ molen

07 juli 2017 | Redactie

De DAM Quick FZ molens zaten al een tijdje in het assortiment van DAM, maar hebben na een upgrade nu een facelift ondergaan. De Quick FZ’s kregen onder meer een open rotor en een nieuwe lichtgewicht handle. Het fraaie donkere design met het opvallend rode Effzett-logo geeft de vier uitvoeringen van de FZ-molen een exclusieve uitstraling.

 

Een nieuwe FZ...

 

Quick

De Quick FZ 100-400 FD  kan in zijn nieuwe 100-uitvoering zowel voor het lichtere spin-, jig- en verticaalwerk ingezet worden, terwijl de 400-versie de zwaardere werkzaamheden op het snoek-, meerval- of zelfs zeebaarsfront kan waarnemen. Vissen met dit moderne machientje is een waar genot met de nieuwe open rotor en het ultralichte slingertje met de fijne EVA-slingerknop.

 

 

Met het rode Effzett 'keurmerk'...

 

Snelheid

Let bij aanschaf eens op de inhaalsnelheid van 6.2:1; dat is een mooie snelheid voor de meeste technieken bij het roofvissen, die niet ten koste gaat van de kracht (koppel). De 100, 200, 300 en 400 hebben 6 kogellagers en respectievelijk een inhaalcapaciteit van 82, 88, 94 en 101 cm bij eigengewichten van 240, 254, 274 en 290 gram.

 

Lichte slinger, comfortabele EVA slingerknop...

 

Perch Special

Doordat de kleur van de molen combineert hij in de lichte uitvoeringen mooi met een ander Effzett roofvis-speeltje, zoals de Effzett Perch Special hengel, die speciaal voor het lichtere werk ontworpen is in lengtes  van190 tot 230 cm.

 

Klik hier om meer informatie over de FZ molen te lezen.

 

 

Combineert fraai met de Perch Special van Effzett...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.