Veilig onthaken met de Secure Grip Pike Plier

11 juli 2017 | Redactie

De doorontwikkeling van gespecialiseerd materiaal voor de moderne roofvisser staat bepaald niet stil. Wij roofvissers stellen graag hoge eisen aan ons materiaal en het onthaakgereedschap vormt daarop geen uitzondering. SPRO heeft een prachtige onthaaktangenset in het assortiment waarin voor elke specialist het juiste gereedschap te vinden is.

 

Veilig onthaken is het beste voor de roofvis en voor de sportvisser...

 

Spro

Topvisser Yvo Bindels weet als geen ander het belang van goed gereedschap: “Ik heb standaard een korte onthaaktang met vrij smalle bek voor het fijne werk en een grote 26 cm lange tang voor met name het onthaken van snoek of andere grote vis. Verder nog een scherpe kniptang die de dikste dreg moeiteloos doorknipt en een onthaakmat om mijn onthaakset compleet te maken.”

 

 

Dit soort situaties vragen goed onthaakgereedschap van het juiste formaat. Ook bij snoekbaars...

 

Secure Grip Pike Plier

Tot voor kort dan, want onlangs heeft SPRO een nieuwe superhandige onthaaktang voor met name snoek op de markt gebracht, de Secure Grip Pike Plier. Deze tang maakt de set nu helemaal compleet. Het is een tang met een gebogen handvat en een lengte van maar liefst 37 cm. De vorm en het formaat vallen meteen op en de voordelen ervan liggen voor de hand.

 

Onthaaktang

Yvo Bindels: “De voordelen liggen letterlijk voor de hand in dit geval, want je hand blijft dankzij het gebogen handvat altijd op aardige afstand van de snoekentanden en de haken van het kunstaas verwijderd. Een ander voordeel van het speciaal gevormde handvat is dat je hand niet in het zichtveld zit bij het onthaken. Zeker wanneer een groot stuk kunstaas iets dieper in de bek zit kan je hand wel eens in het beeld zitten. Uiteraard knippen we haken zonder enige twijfel stuk wanneer dat nodig is, maar zo’n lange tang kan toch regelmatig uitkomst bieden.”

 

 

Het assymmetrische handvat zorgt ervoor dat je veilig onthaakt zonder dat de hand het zicht belemmert...

 

Met één hand

Handig is de centrale veer die het makkelijker maakt de tang met één hand te bedienen. Ook het omdoen van een polskoordje, voorzien van een snelle sluiting, is mogelijk. Hierdoor kun je de tang loslaten indien nodig, bijvoorbeeld bij een protesterende vis. Het zal immers niet de eerste onthaaktang zijn die het ruime sop kiest...

 

Lostikken

Yvo is blij met de forse lengte van de tang: “Ook als ik een vis buitenboord wil ‘lostikken’ ben ik blij met de lengte en het handvat van de tang. Loshangende dreggen kunnen hierdoor toch net iets veiliger ontweken worden. Geheel risicoloos zal het nooit worden en dat hoeft ook niet, want we zijn immers roofvissers! Echter snel en moeiteloos onthaken is niet alleen in ons voordeel maar ook dat van de vis…”

 

 

Catch and release!

 

Kijk op Spro.eu voor meer informatie.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.