Yamaha brengt met F80D opnieuw innovatie

11 juli 2017 | Redactie

Yamaha heeft opnieuw een verrassende buitenboordmotor neergezet met de nieuwe F80D. Na de F110 en F25D is deze nieuweling wederom een motor met een rijk gevulde inhoud aan hightech toepassingen en nieuwe vondsten. Een sublieme motor voor middelhoge toerentallen met indrukwekkende prestaties. Een aanwinst voor de watersporter, sportvissers en recreanten die het beste van het beste willen.

 

Lichter, compacter en stiller...

 

Enkele nokkenas

De Yamaha engineers hebben niet alleen bepaalde onderdelen opnieuw ontworpen om deze nieuwste viertakt viercilinder F80 nog compacter te maken, maar realiseerden tegelijkertijd een aanzienlijke gewichtsbesparing bij de zestien-klepper die dit keer geen DOHC maar een SOHC meekreeg. De DOHC dubbele (overhead) nokkenas maakte namelijk plaats voor een lichtere, compactere  en stillere enkele SOHC  (single overhead) nokkenas; een innovatie met zichtbare resultaten.

 

 

Sterke accelleratie vanuit stilstand...

 

Yamaha

Het resultaat is meer vermogen, meer snelheid en een grotere acceleratie vanuit stilstand. Die prestaties levert de motor soepeler en stiller, met ultra-lage geluids- en trillingsniveaus - vooral merkbaar bij lagere snelheden - dankzij het nieuwe ontwerp van het uitlaatsysteem en de rubberen motorsteunen, een extra inlaatdemper, een nieuw lang steunsysteem en de verbeterde stijfheid van de 1832 cc metende motor zelf.

 

Door de volledige compatibiliteit met het unieke digitale netwerksysteem van Yamaha, is een reeks geavanceerde regelfuncties en -opties beschikbaar, inclusief een breed spectrum aan digitale meters en het exclusieve Y-COP antidiefstalsysteem.

 

Ook het bekende VTS systeem met variabele toerentalregeling zit erop, en kun je op de afstandbediende motor eenvoudig met de plus en min op de teller wijzigen en instellen...

 

F80D

Nog een aantrekkelijk voordeel van de koppeling tussen de F80D en het digitale netwerksysteem, is de beschikbaarheid van het integrale VTS systeem (variabele sleeptoerentalregeling). Dit zorgt niet alleen voor een lager stationair toerental, maar geeft u ook de mogelijkheid het sleeptoerental in stappen van 50 tpm te regelen - ideaal voor sportvissers bij bijvoorbeeld het slepen met kunstaas.

 

Zo ziet de nieuwe SOHC enkele bovenliggende nokkenas bediening eruit...

 

Slim ontworpen

De nieuw ontworpen motorkap met stijlvolle graphics en slim ontworpen waterafvoerkanaal aan de zijkant van de luchtinlaat, maakt de nieuwe F80D helemaal af. De nieuwe Yamaha F80D buitenboordmotor oogt robuust en voelt ook daadwerkelijk zo aan. Hij is beschikbaar met stuurhendel en als afstandbediening op consoleboten. Het leeggewicht (inclusief propeller) van de twee modellen van de nieuwe F80D bedraagt 162  (L)  en 166 kg (X).

 

Klik hier voor meer informatie en prijslijsten.

 

 

 

Hydraulische trim en tilt...

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.