Word het havørred, rødspætte of gedde?

13 juli 2017 | Redactie

Wij weten natuurlijk niet hoe het met u zit, maar bijna dagelijks zien we op de Facebook-pagina van Vakantiepartner Denemarken de mooiste vakantiehuisjes voorbijkomen die nog vrij zijn deze vakantie. En bijna allemaal op 50 tot 400 meter van de zee of het viswater. Vanuit je achtertuin ruik je bij wijze van spreken de zeeforel, schol en gul al…

 

Een gekleurde zeeforel uit de herfst bij Funen...

 

Flensburg

Het prachtige land met zijn vriendelijke bevolking en de zeeën van ruimte, stranden, kustlijnen en mooie steden en dorpjes, leent zich bij uitstek voor een weekje of meerdere weken tot rust komen in schitterende huisjes. Vanuit Utrecht rij je in vijf uur al naar de Duits-Deense grens in Flensburg en wie nog sneller wil reizen, vliegt (dagelijks) vanaf vliegveld Eelde naar Kopenhagen.

 

 

Zulke fraaie huisjes met veel ruimte vind je alleen in Denemarken...

 

Denemarken

Ook in Denemarken is de visstand volop in beweging en kun je er met wat zoekwerk ook zeebaars vangen, terwijl de makreel inmiddels een vaste gast is geworden naast de bekende Deense soorten als zeeforel (havørred), schar, haring (sild), schol (rødspætte,) gul (torsk) en tarbot. In het binnenland tref je mooie beken en riviertjes, maar ook meren waar je snoek (gedde), snoekbaars, brasem en grote voorn kunt vangen. Heb je geen zin om te zoeken, rij dan naar de dichtstbijzijnde hengelsportzaak en ze wijzen je graag de weg, ook naar de lokale Put&Take forelput in de buurt van je huisje.

 

 

Lekker in de natuur tot rust komen, en altijd viswater in de buurt...

 

Funen

Zin in een last-minute of spontaan goesting om weer eens een echte zeeforel aan de haak te slaan, wacht niet langer en boek zo’n gerieflijk vakantiehuis in de buurt van de visstekken of een echte 'sportvisvriendelijke vakantiewoning' die Vakantiepartner Denemarken voor sportvissers heeft voorgeselecteerd, zoals op de sportvisparadijzen Funen (Middelfart), Langeland of Aero. Fijne vakantie!

 

Klik hier voor meer aanbod van vakantiehuisjes in Denemarken.

 

 

 

 

Vakantiepartner Denemarken heeft altijd het juiste huis voor de sportvissers...

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.