Op groot wild met de R.I.P. Seeker Jerk

14 juli 2017 | Redactie

Enige jaren terug verraste Storm met de Seeker shad – nog altijd een zeer goed kunstaasje dat door zijn flapperstaart en langzaam zinkende interne drijflichaam de grote vis weet te triggeren. De inmiddels derde generatie Seeker is een afgeleide van die evergreen en draagt de naam R.I.P. Seeker Jerk. Een explosief aasje met unieke eigenschappen…

 

Opnieuw een veelbelovend kunstaas van Storm. Nog even geduld tot september...

 

Storm

Die ‘internal rattle & buoyancy chamber’ was bij de eerste Seeker Shad een zeer mooie vinding van Storm, die de eigenaar van de Seeker de mogelijkheid gaf om er meerdere technieken mee uit te voeren en die bij normaal binnendraaien een schaatsende walk-the-dog actie uitvoerde. De nieuwe R.I.P. Seeker Jerk geeft in de naam al aan dat je er in ieder geval een ‘jerk’ mee kunt uitvoeren, terwijl de R.I.P. Seeker Jerk ook voor de ‘novice’ (beginneling) een koud kunstje is om er een slepen metervis mee uit de tent te lokken.

 

In mooie kleurtjes...

 

R.I.P. Seeker Jerk

De R.I.P. Seeker Jerk maakt tijdens het verticaal afzinken al een ratelende geluid dankzij diezelfde ‘rattle & buoyancy chamber’. De langzaam zinkende shad is enigszins zwevend zodat je er goed een gecontroleerde diepte mee kunt uitkiezen en dus kun je hem prima van ondiep naar diep water manoeuvreren en andersom ook redelijk met zijn soft-plastic body.

 

Opvallend

Ontworpen om getwitched te worden of van links naar rechts gejerkt, is de Storm R.I.P. Seeker Jerk een opvallend kunstaas met veel waterverplaatsing en een staart die ditmaal aan het tweede deel bevestigd zit. Dit maakt het geheel stabiel en goed in balans, zodat hij heel langzaam gepresenteerd kan worden.

 

 

September 2017

Je koopt de R.I.P. Seeker Jerk compleet met een fraaie staart en in dezelfde verpakking een aanvullende, nog langere ‘ripple’ staart. De 20 cm metende telg uit de R.I.P. familie wordt verkrijgbaar in 14 kleurpatronen en weegt dan 80 gram. Nog even geduld trouwens, want hij komt pas in september 2017 in de winkelrekken. Tot die tijd kun je nog even oefenen op metersnoeken met de Seeker Shad van Storm, of met de andere grote baits uit de R.I.P. serie, die in ons land door Shimano verdeeld wordt.

 

Klik hieronder om het filmpje te zien.

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.