Zwemmende vleermuizen

15 juli 2017 | Redactie

De snoek staat bekend als een veelvraat, die vis dagelijks als hoofdmoot op zijn menu heeft staan, maar zijn culinaire interesse voor kleine watervogels, kreeftjes en ratten evenmin onder stoelen of banken steekt. Maar de vleermuis, door Savage Gear vereeuwigd in een 3D Bat kunstaas, is die ook regelmatig de klos?

 

Een 7 cm floating uitvoering van de 3D Bat...

 

Savage Gear

Het is een veelgehoorde vraag, wanneer de snoek weer eens een onbestemd kunstaasje heeft gegrepen: wat ziet het beest hierin – het lijkt nergens op? En zo is het. Het hoeft niet altijd op een realistisch prooidier te lijken om een snoek te laten toeslaan. Wanneer het kunstaas trillingen afgeeft, of alleen al de suggestie wekt om als voedselbron te dienen, is dat vaak al voldoende. Zo zal het waarschijnlijk ook de 3D Bat van Savage Gear vergaan.

 

 

Een demonstratie van de 3D Bat...

 

3D Bat

De reacties op de 3D Bat, die Savage Gear onlangs op de EFTTEX 2017 in Budapest een prijs opleverde als beste kunstaas, waren verdeeld. Immers, staat de vleermuis, waar de 3D Bat op gebaseerd is, wel op het menu van de snoek? En kan een vleermuis überhaupt wel zwemmen? Onderstaand filmpje biedt de critici wellicht een ander licht op de materie, ook al zal het aan de vangkracht van de 3D Bat weinig veranderen. Vleer ze!

 

 

Deze gewone grootoorvleermuis is bij het drinken in het water beland en al zwemmend probeert hij weer de oever te bereiken. Gefilmd door Hans Wolters en gepubliceerd op het Vroege Vogels YouTube kanaal....

 

 

Lees meer over:
savage gear 3D Bat vleermuis

Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.