World Crank Cup

01 oktober 2017 | Willem Stolk

Roofvissen is de afgelopen tien jaar een enorm volwassen discipline geworden binnen de hengelsport. Er zijn zoveel technieken, kunstaasjes én methoden die men kan gebruiken, dat een leven te kort is om ze allemaal in te zetten. Wedstrijdvissen op roofvis is daardoor inmiddels ook al jaren ingeburgerd!

 

De bekende World -Predator Classic, de Predatortour en diverse NKS wedstrijden hebben allemaal één ding gemeen: er wordt door twee -personen als een team gevist. De World Crank Cup heeft echter een andere insteek…

 

Alleen…?

De opzet van de World Crank Cup is simpel. Iedereen moet z’n eigen boontjes doppen. Alleen vissen dus! Elke boot krijgt een marshal mee die de vissen meet en toeziet op naleving van de regels. Een totaal nieuwe en unieke opzet. Hierdoor staat de individuele visser en het vissen zelf centraal en is er geen onnodige stress. Want, bij de andere wedstrijden is het toch altijd een heel gedoe. Lange ingewikkelde instructies voor het maken van foto’s bijvoorbeeld. De marshals gaan dit allemaal overnemen, zo gaat dat een stuk sneller en kan de deelnemer zich nóg meer op het vissen zelf concentreren. Naast deze verfijnde manier van controleren, maakt het individuele aspect de wedstrijd nog spannender; als koppel scoren is mooi – maar nu wordt alles wat je persoonlijk goed of fout doet ook direct beloond óf afgestraft… Niemand kan zich achter een ander verschuilen, het resultaat is puur én direct!

 

World Crank Cup 02

 

Meerdere doelen

Het organiseren van een dergelijke wedstrijd is geen sinecure. Het kost erg veel tijd maar er zijn dan ook prachtige doelen gesteld. Doelen die de totale hengelsport ten goede komen, maar ook buiten de hengelsport kan men mee profiteren. Samenwerken met het MKB, handel, overheden en gemeentes en federaties. Verbindingen leggen om te laten zien wat een prachtige sport wij beleven en dat dit de nodige maatschappelijke, sociale en economische waarde heeft.

 

Wil jij het complete artikel uit deze Dé Roofvis 121 graag als eerste lezen?

Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.