‘Hollandse’ Zander Float van Effzett

08 augustus 2017 | Redactie

Bij Effzett, het roofvismerk van DAM, is de Zander Float een prachtige nieuwe carbonhengel die speciaal is ontworpen voor het penvissen op snoekbaars. Deze typisch Hollandse manier van vissen, al dan niet met dobber of ‘au toc’ of op het sleepje, vereist een soepele parabolische actie. De lichte soepele actie voorkomt het loslaten van de dode aasvis.

 

Zo'n vis buigt de Zander Float tot in het handvat...

 

DAM

Wanneer een snoekbaars direct na een aanbeet weerstand voelt, is de kans groot dat deze argwaan krijgt en de prooi weer loslaat. Met de nieuwe Zander Float kun je dit voorkomen en zul je hierdoor meer aanbeten kunnen verzilveren. De klassieke hengel in een nieuw design is ook nog eens een lust voor het oog, en dat is prettig meegenomen. Gecombineerd met een molen als de nieuwe DAM Quick 1000-4000 is dit een perfecte set om de snoekbaars te belagen.

 

 

 

Een klassieke tweedelige penhengel met kurken handvat in moderne uitvoering...

 

Effzett

Bij testen waren de pro-staffers van DAM-Effzett zeer te spreken over de hengels. Verschillende mooie snoekbaarzen en baarzen werden tijdens de testsessies gevangen en lieten de Zander Float mooi buigen. De hengel gaat werkelijk krom tot aan het handvat: het is een genot om hier een snoekbaars op te drillen…

 

 

In twee lengtes: 2,75 en 3 meter...

 

Zander Float

De Zander Float is verkrijgbaar in twee lengtes: 2,75 meter en  3,00 meter, beide met een werpgewicht van 10 gram. Een mooie toevoeging bij deze manier van vissen is een mooie snoekbaarspen. Effzett heeft degelijke en goed zichtbare 'Hoempie Ploempie' pennen in het gamma, in verschillende modellen en gewichten van 3-7 gram. Voor zowel het vissen mét als zonder breekstaafje.

 

Kijk hier voor de volledige specificaties.

 

 

Een wereld van verschil met verticalen, wanneer je zo'n Effzett 'Hoempie Ploempie' pen onder ziet schuiven...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.