Deense (vis)vakanties in trek

09 augustus 2017 | Redactie

Denemarken zit aardig in de lift qua populariteit. Zo steeg het aantal overnachtingen in de periode april/mei 2017 met 6,3% naar 276.286. Geen wonder, want veel mensen zoeken het wat dichterbij met de vakanties, en ook de zomervakantie in Denemarken is op 5 uur rijden vanaf Nederland een prima optie voor een ‘dichtbij-vakantie’. Maar dat wisten duizenden sportvissers natuurlijk al veel langer

 

Op zoet of zout Deense water...

 

Denemarken

Met name de sportvissers die het gemunt hebben op de zeeforel kennen de weg naar Funen, Aero, Langeland of de oostkust van Jutland op hun duimpje, geholpen door de investering die al jarenlang bezig is om de stand aan zeeforel via kweek en herstel van paaibeken te stimuleren. In dit waterrijke land tref je echter veel meer vissoorten aan om met de hengel te bevissen, want zowel in het zoete water (witvis, snoek, forel, snoekbaars) als in het vele zoute water (kabeljauw, schol, tarbot, makreel, geep etc.) kun je je hart ophalen. Een prachtig verblijf is in Denemarken zo geboekt, en vaak ook nog vlakbij de visstekken.

 

 

Krabben vangen...

 

 

Schol, kabeljauw of makreel vanaf de charterboot...

 

Funen

Natuurlijk kunnen ook de kinderen mee naar Denemarken. In Denemarken zelf zijn kinderen opgegroeid met de natuur en kunnen zich prima redden zonder noodzakelijk digitaal vermaak. Zo weet bijna elk Deens kind  hoe je op krab moet vissen en ook veel toeristen kennen deze vermakelijke bezigheid. Maar Denemarken kent daarnaast fantastische en unieke attracties om je een hele dag te vermaken. Wat dacht je van Legoland? Dit grote wereldberoemde pretpark bestaat in 2018 liefst 50 jaar en weet iedereen weer elke keer te fascineren.

 

De webportaal Visit Denmark heeft voor de vakantiegangers met kinderen een bucketlist samengesteld met bestemmingen in de zomervakantie in Denemarken. Doe er je voordeel mee!

 

 

Met de Dragenkongen in Djurssommerland...

 

Vakantiepartner  Denemarken

Ga je nog op vakantie? Denk dan aan het aanbod aan vakantiehuisjes van Vakantiepartner Denemarken, de service-gerichte partner voor een prachtig Deens vakantiehuis op Funen, Aero of Langeland vlakbij de beste visstekken, vaak met uitzicht op zee of water. En let ook eens op de speciale sportvisvriendelijke huizen voor de vissers die van zelf gevangen verse vis houden.

 

 

Ook deze stond nog te huur op de site van Vakantiepartner Denemarken...

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.