Yamaha’s Drive-by-Wire op F150 en F175

12 augustus 2017 | Redactie

Twee van de best verkochte buitenboordmotoren in de geschiedenis van Yamaha zijn de de F150 en F175. Krachtige viercilinders die hun sporen verdiend hebben, maar dankzij Yamaha’s continue streven naar perfectie nu voorzien zijn van het uitgekiende Drive-by-Wire systeem. Een systeem dat veel voordelen biedt, ook voor de sportvissers.

 

Meer gebruiksgemak op het gebied van controle over de boot en de bediening van het vaartuig...

 

Yamaha Marine

Het succesverhaal van hoe Drive-by-Wire het vaarplezier vergroot, begint met een nieuw niveau van stil en nauwkeurig schakelen en aanzienlijk meer gebruiksgemak op het gebied van controle over de boot en de bediening van het vaartuig. Maar dat is nog niet alles. Dankzij de volledige compatibiliteit met het unieke digitale netwerksysteem van Yamaha Marine is een indrukwekkende reeks andere regelfuncties en opties beschikbaar, met naast een breed spectrum aan duidelijk afleesbare digitale meters (6Y8/6YC/6Y9 en de nieuwe CL7 met zijn 7 inch kleurenscherm) ook nog het exclusieve Yamaha Y-COP antidiefstalsysteem want ook gemoedsrust is een voordeel dat iedere eigenaar op prijs stelt.

 

Duidelijk afleesbare digitale meters...

 

Het voor sportvissers ideale VTS systeem...

 

VTS

Een ander aantrekkelijk voordeel van het digitale netwerksysteem is de beschikbaarheid van variabele sleeptoerentalregeling (VTS). Dit systeem, dat met name door sportvissers wordt toegejuicht, zorgt niet alleen voor een lager stationair toerental, maar biedt daarnaast het voordeel dat de snelheid van de boot eenvoudig in stappen van 50 tpm regelbaar is, van 650 tot 900 tpm, wat bijvoorbeeld ideaal is bij het slepen met kunstaas of om met vol vertrouwen binnen de snelheidslimiet te blijven op en in havens.

 

 

Zorgeloos naar de stekken...

 

Drive-by-Wire

Maar dat is niet alles. Comfort en eenvoudig inbouwen zijn belangrijke voordelen van het digitale systeem. De nieuwe modellen hebben een krachtige 50 A dynamo met voldoende reservecapaciteit voor de hedendaagse vereisten van elektronische boordsystemen. De nieuwe F150G en F175C sluiten zich aan bij de alom populaire mechanisch bediende F150D en F175A. Samen met de Yamaha F115 en F200 biedt Yamaha nu de meest uitgebreide reeks viercilinder in-lijn buitenboordmotoren. De F150 en F175 Drive-by-Wire modellen zijn vorige maand geïntroduceerd en reeds beschikbaar bij de Yamaha Marine dealers.

 

Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.