Editie 121 van Dé Roofvis geland!

23 augustus 2017 | Redactie

Aflevering 121 van Dé Roofvis is inmiddels bij de abonnees bezorgd en ligt ook te koop in de kiosk. De nieuwste editie kent een mooie variatie aan onderwerpen met kennis van zaken opgeschreven door tal van ervaren auteurs. Ditmaal met de primeur van een nieuw roofvisboek over Esox! en een interview daarover met onze auteur Michel Verlaak, en uitdagende lesstof van de Vistechnische Dienst.

 

Nu in boekhandel en kiosk...

 

Crankbaits

Die Vistechnische Dienst gaat dieper in op het gebruik van crankbaits en jerkbaits. Niet de jerkbaits zoals wij die kennen, maar zoals de Yanks het noemen bij slanke plugjes met een korte schoep, waarmee je veel meer kunt dan gewoon binnendraaien. En dat is soms nodig om luie roofvis tot een ‘reaction strike’ over te halen.

 

 

Cranken & jerken...

 

Trollers

Je hebt trollers en trollers, en Hilco van Nuil legt in een leerzaam artikel uit hoe je het beste deze techniek kunt toepassen om de zware jongens en meiden uit de Esox-familie aan boord te krijgen voor een mooie foto. Als specimen-junkie kun je de ogenschijnlijk saaie techniek nog spannender en efficiënter maken.

 

 

Finesse visserij met een verfijnde aanpak en dito materialen door Rico Stougie...

 

Slepers

Ook Jouke Jansma behoort soms tot het legioen van de ‘slepers’ en de lezers zal enkele leerzame overeenkomsten over het trollen signaleren met het artikel van Hilco van Nuil. Slepen doe je het beste met een plan, volgens de auteur, en dat voorkomt dat het eindeloze trollen je gaat vervelen omdat er geen variatie in zit.

 

 

Hoe werkt de release-rig 2.0? De internationaal vermaarde roofvisser Deen Jens Bursell legt het uit...

Esox!

Een nieuw roofvisboek! Dat horen we niet vaak in het Nederlands taalgebied en daarom ruime aandacht aan het meesterwerk van Michel Verlaak met de naam Esox! Michel beschrijft in zeven hoofdstukken zijn fascinatie, belevenissen en interessante technische details over onder meer het toepassen van kunstaasjes als pluggen, jerkbaits en streamers. Het boek bevat ook interviews met toonaangevende kunstaasbouwers en roofvisjagers. Franklin Broeckx zocht de auteur op in zijn Belgische thuishonk.

 

 

Esox! - een nieuw roofvisboek in de Lage Landen...

 

Chatterbaits

Verder in de nieuwste uitgave onder meer aandacht voor chatterbaits, vliegvissen in Lapland, het vaarbewijs, finesse-style roofvissen, op jacht met grote streamers, de release-rig 2.0 en een initiatief voor een World Crank Cup.

 

Lees het magazine door een abonnement te nemen of door nummer 121 in de kiosk aan te schaffen. Veel leesplezier!

 

 

Een fraaie verzameling leerzame artikelen in de nieuwe RV121...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.