Kopvoorn aan de broodkorst - video

29 september 2017 | Redactie

In Nederland gebruiken we de broodkorst bij het vissen op winde, karper of zelfs roofblei, en daarmee is deze spannende visuele manier van vissen een techniek die de disciplines overschrijdt en zowel karpervissers, witvissers als roofvissers kan bekoren. In Zweden doen ze hetzelfde met de broodkorst, maar dan op een andere vissoort: de kopvoorn…

Een mooie vis aan de drijvende korst...

 

Broodkorstvisserij

Tobias Ekvall en Philip Swidén zijn twee Zweedse roofvissers van ‘Team Galant’ die eveneens wel eens een uitstapje maken naar de broodkorstvisserij. In Zweden is het voornamelijk kopvoorn die je met dit drijvende aas kunt vangen, met af en toe een mooie blankvoorn er tussendoor. De twee vissen met alleen een flinke haak aan de lijn, met daarop de broodkorst. Omdat het nogal een dikdradige haak is, worden ook de nodige vissen verspeeld.

 

Vanaf de brug...

 

Kopvoorn

Kopvoorn heeft een grote brede en tandeloze bek. Desalniettemin is het een roofvis die in zijn menu kan schakelen tussen plantaardig voedsel en fruit (bramen), kreeftjes en kleine vis. Een lekkere broodkorst wordt echter ook niet versmaad, met name op plekken en wateren waar veel brood aan de eenden wordt gevoerd – net als de roofblei in Nederland.

 

Klik hieronder om het (Engels ondertitelde) filmpje van KanalGratis te bekijken.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.