Veel roofvis- en botennieuws op Utrechtse Hengelsport- en Botenbeurs

30 september 2017 | Redactie

De Hengelsport- en Botenbeurs is in volle gang met de voorbereidingen. De beurs biedt een volledig overzicht op het gebied van karper, zeevissen, vliegvissen en visboten, maar is vooral ook een waar walhalla voor de roofvissers. Klaas van der Eerden, ex-cabaretier, presentator en fanatiek sportvisser, opent dit jaar de zestiende editie van de Hengelsport- en Botenbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Klaas heeft via zijn programma Big Fish Klaas veel jonge mensen enthousiast gemaakt voor de hengelsport.

Klaas van der Eerden opent de beurs...

 

Hengelsport- en Botenbeurs

Nederland is wat vismogelijkheden betreft een Mekka voor de roofvisser. Zelfs in de stadswateren en in de havens van grote steden zijn al mooie vangsten te realiseren en natuurlijk ook vanaf de oever of vanuit een bellyboot, kajak, opblaasbare boot, roeiboot of luxe roofvisboot. Hieronder enkele voorbeelden op het gebied van de roofvisserij die een bezoek aan de beurs éxtra aantrekkelijk maken.

 

Wicklow Boat Charters

Wicklow is een topgebied in Ierland voor de vangst van allerlei haaiensoorten. Op de stand krijgt men advies over het vangen van de grotere exemplaren; met de ervaren Ierse internationale wedstrijdvisser Kit Dunne als schipper kun je beschikken over alle hulp die je nodig hebt. Ze zijn gespecialiseerd in het vissen op blauwe haai en haringhaai, waarbij er al blauwe haaien geland zijn tot 90 pond en haringhaaien tot 45 pond zwaar. Website: www.wicklowboatcharters.ie
 

 

Catfish Camp Caspe

Vissend in een prachtig Spaans landschap van steile rotsoevers of glooiende velden op de vissoort die je het liefst vangt: snoekbaars, meerval of baars. Catfish Camp Caspe is voor de kunstaasvisser die met maximaal drie personen met kunstaas de diverse soorten roofvis op het Ebro stuwmeer wil bevissen. Voor alle roofvismethoden heeft Catfish Camp Caspe het juiste kunstaas op voorraad. Website: www.catfish-camp-caspe.com.

 

 

Arca

Arca biedt dit jaar een uitbreiding van de Evoque-serie aan: een eendelige Bait Caster Jerkbait 190 met werpvermogen tot 60 gram, de eendelige Bait Caster Swimbait 200 met werpvermogen tot 90 gram, de één- en tweedelige Special Polder 200 met werpvermogen tot 65 gram, een Super Cast – Troller Trigger in 240 en 270 met werpvermogen van 120 gram en als laatste een Super Cast – Troller 240 en 270 met werpvermogen van 120 gram. Website: www.arca-bifa.com.
 

 

Predox

De nieuwe serie hengels van Kuro is voortgekomen uit een nauwe samenwerking met het Predox Pro Staff team. Het doel: een betaalbare hengel die alle vismethoden binnen de hedendaagse roofvisserijen afdekt. Compact, maar een hoge standaard en een oogstrelende bouw. Binnen de serie vind je uitvoeringen zoals Spin, Zander, Jerk, Deadbait/float, Dropshot en een vierdelige Travel-hengel. Website: www.predox.eu.

 

 

Leonard Sports

Leonard Sports heeft LiveTarget Lures uit de USA. Prachtige series kunstaas met veel natuurgetrouwe patronen waaronder ook bijzondere ‘baitball’ patronen. Het pakket bestaat onder andere uit softbaits, jerkbaits, ratelaars, poppers, spinnerbaits, twitch baits en hollow body kunstaas. Uiteraard zal dit kunstaas uitgebreid op de beurs in Utrecht te zien zijn. Website: www.leonardsports.nl.

 

 

Evezet

Evezet stelt Rapture tentoon: volledige pakketten voor elke denkbare roofvismethoden, maar de focus ligt op Light Lure fishing. Rapture’s populaire Softbaits-pakket met Power Shads, de Xciter Shads, de Mebaru Worm series, het ULG-pakket en de Evoke Softbait. De bijbehorende micro- en regularloodkoppen springen hier bovenuit. De spinners, hardbaits, Natural hybride en ready-to-fish Baits zijn ook zeer gewild. Website: www.evezet.nl.

 

Roofvisaas.nl

Dé expert op het gebied van het verzenden van diepgevroren aasvissen ten behoeve van de roofvisserij. Ditmaal is de stand een stuk groter en een zeer groot gedeelte van het gamma van Fox Rage zal daar verkrijgbaar zijn. Er zullen op de stand aan de lopende band onderlijnen en takels worden geknoopt. Behalve het end tackle zijn ook de beste doodaashengels, molens en andere belangrijke items verkrijgbaar voor een succesvolle (doodaas) visdag. Website: www.roofvisaas.nl.

 

 

Mac Fishing

De groothandel introduceert de Hi & Dry Adventure +, een bellyboot van robuust rubberbootmateriaal waar een elektromotor aan te bevestigen valt, om grotere afstanden af te leggen en met alle hotspots binnen handbereik. Ook is het mogelijk trollend te vissen met meerdere hengels. De boot heeft geen binnenbladders en is daarom nagenoeg onverwoestbaar en door de afmeting  (200 x 130 cm) van deze boot is hij uitstekend geschikt voor het grote water. Website: www.macfishing.nl.
 

 

Hobie

De Hobie Mirage Compass is een kwalitatieve en innovatieve nieuwe kajak. De roto-molded polyethyleen romp, met Hobie’s MirageDrive trapsysteem en Glide Technology, geeft de Compass goede stabiliteit en snelheid. Door de grote, vlakke cockpit kan je gemakkelijk staan. De kajak heeft een nieuw ontworpen mesh stoel, twee hengelhouders verwerkt in de romp, een nieuw H-Track systeem voor het installeren van accessoires en de Lowrance Ready transducer systeem. https://www.hobie.com/kayaks/mirage-compass/.

 

 

Het Noorden Watersport

Het Noorden Watersport (Alumacraft Europe) heeft tijdens een dealermeeting in de USA in augustus een oorkonde gekregen als best verkopende internationale dealer voor 2017 van Alumacraft. Het bedrijf uit Grootebroek heeft weer nieuwe kleuren voor de logo’s en de tapijten in de boten. Website: www.hetnoorden-watersport.nl.
 

 

Pike Master Lures

Naast de bekende kunstaasmerken als Strike Pro, Pig Shads, Spigg Baits, Tournament Baits, heeft PML ook de nieuwe Roots G2 serie. Bij de stand zullen demo’s te zien zijn van de waterdichte pakken van Ursuit. Dit zijn letterlijk & figuurlijk echte lifesavers. Door het dragen van een pak als deze is een zwemvest niet meer nodig, handig voor de kajak- en bellybootvissers. Website: www.pikemasterlures.nl
 

 

Spro

Met de FreeStyle Sense Optics van Spro kunt op een prettige en veilige manier in het donker achter de glasogen aan. Met een simpele handbeweging voor de sensor zet je ‘m aan en uit. Deze hoofdlamp is uitgevoerd met een UV-lampje zodat je UV-kunstaas snel kan opladen. FreeStyle heeft voor overdag ook een modieuze zonnebrillenlijn in drie kleurvariaties voor verschillende lichtomstandigheden. Website: www.spro.eu.

 

 

 

Deeper

Het nieuwe Lakebook van Deeper wist tijdens de vakbeurs EFTTEX een New Product Award in de wacht te slepen. Met de datamanager kan men kaarten downloaden, bekijken en analyseren vanaf elke computer. Na het inloggen kun je data selecteren, vervolgens kun je deze informatie bekijken en analyseren of downloaden voor gebruik in andere programma’s. Website: www.deepersonar.com.

 

De online verkoop voor de Hengelsport- en Botenbeurs 2017 is gestart. Bestel je ticket online met 25 procent korting en maak kans op een visreis naar Noorwegen voor vier personen t.w.v. 3000 euro!

 

 

Dus denk eraan: de Hengelsport- en Botenbeurs 2017 vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht op vrijdag 1 december t/m zondag 3 december 2017. Openingstijden: dagelijks 10:00 - 17:00 uur. Online boeken kun je met € 3,- korting én kans op een visreis. De beurs kent 160 internationale hengelsportbedrijven en trok vorig jaar maar liefst 18.000 bezoekers uit Europa op een 20.000 m² groot beursoppervlak.

 

Kijk voor meer nieuws op de website www.hengelsportbeurzen.nl en op de Facebookpagina’s: Hengelsport- en Visbotenbeurs, Carpsquare en Predatorsquare

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.