Laatste dag spannende World Crank Cup

06 oktober 2017 | Redactie

De World Crank Cup die deze twee dagen gehouden wordt rond de Biesbosch vanuit Drimmelen, is aan zijn laatste dag bezig. Deze nieuwe roofviswedstrijd waaraan 15 boten meedoen, wordt gade geslagen door tal van genodigden die in een cruiseschip de wedstrijd kunnen volgen. In elke boot zit een marshall die toeziet op de regels. Halverwege de laatste dag is het spannend en heeft Willem Stolk de leiding genomen met een totaal van 7 punten.

Deelnemers en genodigden maken zich op voor de start van de wedstrijd…

 

World Crank Cup

Met nog enkele uren te gaan kan het nog alle kanten op met de einduitslag van de World Crank Cup. De tweede en derde plaats worden ingenomen door Arnoud Briere en Jean Marc Brison met beiden 9 punten en ook andere vissers zijn wellicht nog in staat het podium te bereiken.

 

Laatste-dag-spannende-World-Crank-Cup-2
Aan boord van het cruiseschip werd vrolijk genetwerkt bij een glaasje drinken…

 

Cranks

Nog even over de naam van dit evenement. Het vissen met ‘cranks’ – grofweg: pluggen met een zwemlip - is een moeilijke visserij. Een visserij waarbij je alleen werpend mag vissen. Niet trollen of enige vorm die daarop lijkt. Alles moet je zelf doen. Het vissen met cranks kan op verschillende manieren en ook in verschillende waterlagen. Probeer maar eens al werpend gericht te vissen op bijvoorbeeld vijf, zes of zeven meter diepte… Omdat de marshalls de deelnemers controleren en de vangsten bijhouden, kunnen de individuele sportvissers zich concentreren op de vangsten.

 

Laatste-dag-spannende-World-Crank-Cup-3
Luc Coppens haalde weer eens uit. Dit keer met een snoek van 121 cm op de eerste dag…

 

Sponsors

Sponsors zorgen voor de prijzen bij deze eerste World Crank Cup  zelf overhandigd. Ook vandaag, op de tweede en laatste dag, zullen toppers als Luc Coppens, Willem Stolk, Frédéric Julian, Dustin Schone en Kevin Hernandez proberen alles eruit te halen en een paar mooie vissen te vangen.

 

Volg de wedstrijd op de World Crank Cup Facebookpagina of via Facebookpagina van Dé Roofvis.
 

Laatste-dag-spannende-World-Crank-Cup-4
Kevin Hernandez deed goede zaken op de eerste dag…


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.