Zelfzwemmende eMinnows

10 oktober 2017 | Redactie

Het lijkt een beetje op het verhaal van de zelfrijdende Google auto, wanneer je leest dat er een uit zichzelf zwemmende plug bestaat met de naam eMinnow. Maar het lijkt er wel op, nu importeur Tippen Valley de eMinnows naar ons land heeft gehaald. Moeten we voortaan met twee reserve knoopbatterijtjes naar de waterkant? Hoe werkt dat in praktijk?

 

Batterijtjes erin, vissen maar...

 

eMinnows

De eMinnows zien eruit als normaal kunstaas. Ze zijn gemaakt in diverse varianten, waaronder een plug met zwemlip, een swimbait zonder zwemlip en een popper. Tenminste, deze zagen we in Nederland in de verkoop. Onderaan de buik van de kunstaasjes zit een kamertje met twee knoopbatterijtjes en een sleufje, die me met een 5 eurocent muntje kunt opendraaien. De namen van deze drie zijn BassKisser, FatBobba en WildJax.

 

Ook de FatBobba heeft een waterdicht batterijkamertje onderaan de buik...

 

Processor

De bewegingen die door de processor worden gemaakt, wekken de nieuwsgierigheid van de roofvissen op. De motor drijft de staart aan en geeft de eMinnow daardoor een levensechte beweging door het water. De staart beweegt in een van tevoren geprogrammeerde onregelmatige wijze, waardoor de gedragingen van een echte aasvis worden nagebootst. Het visuele effect is zeker attractief en voegt iets toe.

 

 

Tweemaal een knoopje erin...wees er zuinig mee!

 

BassKisser

Hoewel je in grote lijnen het kunstaas zelf in beweging moet brengen en het beslist niet zo is dat je als kunstaasvisser niks hoeft te doen, bieden de eMinnows wel degelijk iets extra’s. Dat extra’s moet je vooral zoeken in de rustmomenten die je inbouwt. Het klapperende staartje staat immers niet stil in het water. Met name bij het drijvende poppermodel BassKisser kun je dat zien. Bouw een rustmoment in, en het poppertje stuwt zichzelf voort met onregelmatige bewegingen, die vast en zeker de aandacht van een roofblei of zeebaars zal krijgen.

 

Deze BassKisser popper zal zeker extra aandacht trekken...

 

Batterijtjes

Volgens de bijsluiter is de eMinnow zo geprogrammeerd, waardoor deze direct start, wanneer het water wordt geraakt en stopt na een paar seconden, wanneer het uit het water is. Dus zolang de eMinnow in het water is, zal het vis aantrekken, aldus de verpakkingstekst. Bij ons bleef de BassKisser nog een tijdje doorklapperen in de tacklebox, maar dat kan aan ons liggen. Wees trouwens zuinig op die batterijtjes, want je legt bij de Albert Heyn 4,95 euro neer voor twee van die knoopjes.

 

Meer weten? Bekijk de website van Tippen Valley met de specificaties, prijzen en uitvoeringen.

 

Klik hieronder om een video-uitleg te zien.

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.