Hengelsport en Big Game in Wageningen

18 oktober 2017 | Redactie

Biggameshop is ontstaan vanuit Biggame Visvakanties en door het gemis aan goed materiaal voor het (little) Big Game vissen bij veel winkeliers in Nederland. Eigenaar Erik Vleeming heeft daarnaast met zijn Vleeming Hengelsport ook aanloop van andere sportvissers in zijn winkel in Wageningen.

 

Een gezellige allround winkel met degelijke spullen...

 

Wageningen

Erik Vleeming begon echter als actieve sportvisser in de (little) Big Game. Vanuit het zelf vissen op tropische locaties is hij op verzoek van een Amerikaan begin 2000 begonnen met het aanbieden van visreizen naar Zihuatanejo in Mexico. Al snel hierna volgden nog meer bestemmingen in Mexico. Op een gegeven moment kon je zelfs terecht voor visreizen naar Namibië en Siberië. Na een aantal jaren stopte Vleeming hiermee, doordat hij zich ‘teveel betrokken voelde bij de klanten die op visreis waren’. Vleeming: “ Ik trok het mijzelf teveel aan wanneer dingen niet verliepen zoals ze zouden moeten gaan.”

 

Nadat hij gestopt was met het verkopen van visreizen bleef de druk bezochte website over. Om de site te behouden besloot hij om van de website Biggame Visvakanties een webshop te maken. Hierbij wilde hij met name voorzien in het verkopen van goede leader materialen, haken, splitringen en andere klein materiaal.

 

Prorex kleinmaterialen van Daiwa...

 

Webshop

In de jaren erna groeide deze Biggameshop.nl en naast het verzenden van de bestellingen werd het ook steeds drukker aan huis met klanten die de bestelling wilden ophalen, en daarbij gelijk nog wat extra advies hoopten te krijgen. In die jaren ontstond zo de wens om naast de webshop een winkel te openen. Immers; een winkel versterkt de webshop doordat het voor de klant mogelijk wordt de producten te zien en vast te houden. Daarnaast is een persoonlijk advies geven in een winkel fijner dan aan de keukentafel of in een te kleine zolderkamer.

 

Speedjigs voor de Noorwegen- of Noordzee-gangers...

 

Vleeming Hengelsport

Een voorraad aan Big Game materiaal alleen is niet voldoende om een zaak van te kunnen runnen. Daarom is het idee ontstaan om naast het Big Game materiaal ook te voorzien in materiaal voor de andere type van sportvissen. Omdat de naam Biggameshop te specifiek is voor die manier van vissen en niet direct aan sportvissen doet denken, is de naam Vleeming Hengelsport erbij gekomen. “Binnen Europa is de naam Biggameshop bekend en die naam laat ik dan ook zeker bestaan naast de nieuwe naam,” aldus Vleeming. Je hebt dus te maken met een shop-in-shop.

 

Daiwa Prorex kunstaas...

 

Betaalbaar

De winkel aan de Van Eckstraat 3 in Wageningen heeft een oppervlak van 80 m². Dit geeft voldoende ruimte om een mooie winkel neer te zetten en in te richten met producten waar je achter kunt staan en je je prettig bij voelt. Je vindt in de winkel in elk prijssegment goede producten terug. Zodoende blijft het voor iedereen betaalbaar. Zelfs voor het Big Game materiaal is Vleeming altijd op zoek naar goede betaalbare kwaliteitsproducten.

 

Daiwa

Elke sportvisser, met uitzondering van de vliegvisser, kan in de winkel in Wageningen terecht voor zijn favoriete manier van vissen. Naast de diverse materialen vind je er een goed assortiment aan haakaas, lokvoer en boilies. Enkele merken die we eruit lichten zijn de diverse voeren van Evezet voor de wit- en feedervisser; het merk Frenzee met de verschillende feeder- en method-producten; Crazy Fish en Daiwa met een compleet molen- en hengelaanbod en haar nieuwe Daiwa Prorex kunstaas range voor de roofvisser. Voor de karpervisser is er PB Products met een complete range aan karper end tackle materiaal. JRC en Chub zijn present voor het overige karpermateriaal.

 

Lekker allround...

 

Speedjigs

Natuurlijk vind je in de winkel een (little) Big Game hoek met divers kunstaas, haken en hoofdlijn voor het trollen. De grotere poppers, speedjigs en slowjigs hangen naast elkaar voor het in de laatste jaren aan populariteit toegenomen popper-, speed- en slowjig vissen. Met leaders tot 1.000 lb, ball bearing swivels tot 500 lb en aussie swivels tot 1.000 lb op voorraad kun je zeggen dat dit vrij uniek is voor een hengelsportzaak in Nederland. In de winkel ligt eveneens materiaal voor de Noorwegen-gangers en de Noordzee-visser. Fijn voor degenen die vanuit Oost- of Midden-Nederland weleens gaat zeevissen. Dit bespaart je een trip naar het westen voor je zeemateriaal.

 

De karperhoek...

 

Outdoor uitstraling

Klanten die de eerste keer in de winkel binnen komen zijn positief verrast over de inrichting. De winkel ziet er niet uit als een doorsnee hengelsportzaak, krijgt Vleeming vaak te horen. En dat was ook de bedoeling. Het moest een winkel worden met een warme outdoor uitstraling; een winkel die de beleving van het vissen uitademt. Een winkel dus voor hengelsportliefhebbers.

 

Witvis- en karpervoer...

 

Inmiddels weten steeds meer klanten vanuit al die disciplines de winkel te vinden en komen graag weer terug. Vleeming: “Aan de koffietafel zijn al veel prachtige verhalen en ideeën aan elkaar uitgewisseld. De reizende visser heeft inmiddels ook de weg gevonden en hierdoor krijg ik regelmatig een bezoek vanuit heel het land en zelfs de Belgen en Duitsers weten al waar ze moeten zijn.” Voor het pand is voldoende gratis parkeergelegenheid wat een bezoek gemakkelijk maakt.

 

Verjaardag

Op 28 oktober 2017 is de winkel alweer een jaar open en viert het de eerste verjaardag. De hele dag zal er bij de koffie wat lekkers zijn. Ook aan de kinderen wordt gedacht. Verder krijg je die dag 15% kassakorting op alle producten (uitgezonderd lopende aanbiedingen). Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje in de winkel, bijvoorbeeld op vrijdag, wanneer deze tot 20 uur geopend is. Tot ziens in Wageningen bij Vleeming Hengelsport!

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.