Orka Blackfish 560: polyester roofdier voor zoet en zout

03 november 2017 | Redactie

Bij de naam Orka kun je als visliefhebber aan twee zaken denken: die prachtige zwartwitte walvissoort of de bekende visboot voor zeevissers. Die laatste, de visboot, speelt de hoofdrol in een artikel van de zojuist verschenen editie 122 van Dé Roofvis, waarin een vaar- en vistest wordt gemaakt met een bijzondere nieuwe uitvoering, de Orka Blackfish 560.

 

Zout of zoet, de Blackfish blijft stabiel...

 

Orka

De Blackfish 560 mag met recht een vlaggenschip worden genoemd uit de Orka serie, die door bouwer Hobim uit Hoek van Holland speciaal gebouwd wordt om ook de zoetwatervissers van dienst te zijn die naast een fanatieke uitoefening van het roofvissen ook wel eens een uitstapje maken naar zouter water. Hobim eigenaar Kees Mostert, die 35 jaar geleden zijn eerste Orka zeevisboot bouwde, luisterde naar de ideeën van sportvisser Roelof Veltman, een ervaren NKS bootvisser die vanuit een aluminium boot onder meer op snoekbaars viste, en nu eens iets anders wilde.

 

 

Stroomlijning op de juiste plekken...

 

Blackfish

Veltman wilde met zijn boot ook wel eens bij windkracht 5 het water op, en bovendien soms een uitstapje maken naar de wrakken op de Noordzee. Met een aluminium roofvisboot vond hij dat vragen om moeilijkheden en dus zocht hij een stabieler vaartuig. Zo kwam hij bij Kees Mostert uit die met zijn polyester Orka-lijn ook het zoetwatersegment aan het bedienen was, toen Roelof bij hem aanklopte. Kort en goed; het idee voor de ‘Blackfish’ was al gauw geboren.

 

 

Opbergkast voor het kostbare carbon...

 

 

Proefvaart

De testvaart die sportvissers Roelof Veltman en vismaat Daud Kalschoven met Dé Roofvis auteur Jeroen Schoondergang uitvoeren, is te lezen in Dé Roofvis 122, en voert het gezelschap via het IJ ook op het zoute water om nog een zeebaarsje mee te pikken. In woord en beeld kun je in dit artikel alles vernemen over de indeling van de boot; de handelbaarheid en de gebruikerservaringen.

 

 

Veel ruimte aan boord met twee werpplateaus...

 

Meer weten? Neem dan een abonnement op Dé Roofvis en profiteer elke twee maanden van de deskundige artikelen over roofvis, boten, kunstaas, nieuwtjes, vangsten en technieken.

 

 

Daud met een zoetwaterrover aan de lijn...

 

Klik hieronder om een filmpje van de Orka boot te bekijken...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.