Aanval muskie verwondt 11-jarige meisje

07 november 2017 | Redactie

In tegenstelling tot de verhalen over verwondingen door haaien op zee, zijn de verhalen over aanvallende of bijtende vissen in het zoete water van de Lage Landen ver te zoeken. Een snoek kan nog wel eens een vinger of een teen voor een prooi aanzien, maar uit agressie of anderszins een mens aanvallen komt zelden voor bij Esox lucius. Bij zijn Amerikaanse broer de muskie zijn de griezelverhalen daarentegen iets realistischer…

 

De 11-jarige doet haar verhaal tegenover de tv-zender...

 

Dat gaat zeker op voor een geval dat zich dit jaar in de zomer afspeelde op Island Lake in Minnesota. De boot van de familie Kesselhon trok al spelevarend door het meer en sleepte achter de boot het paddleboard (surfplank) aan met daarop de kinderen. De meisjes van het gezin gingen bij toerbeurt op het paddleboard. Toen de 11-jarige Maren aan de beurt was,  hoorden de anderen een geschreeuw achter de boot. Maren was gewond geraakt aan haar voet en diepe insnedes van tanden waren te zien. Het onfortuinlijke meisje moest in allerlijl naar een ziekenhuis gebracht worden.

 

 

In totaal negen hechtingen na een aanval van een musky...

 

Muskie

Haar voet vertoonde in totaal 25 verwondingen, waarvan er 9 gehecht moesten worden. Hoewel de artsen het eerst in twijfel trokken dat een vis dit veroorzaakt had (een otter zou ook kunnen, dachten ze, gezien een eerder incident), maakten het meisje en de vader zich geen illusies tegenover een journalist van tv-zender TwinCities.com. “Maren voelde duidelijk dat het een vis was en een bek met tanden die haar voet omklemden,” sprak de vader. Met haar andere voet schopte ze de belager van zich af en mede daardoor liet deze los, maar niet zonder flinke sporen achter te laten op de voet van het meisje.

 

otter

Gezien de diepe sporen van de tanden waren de doktoren uiteindelijk ook wel overtuigd dat het een muskie betrof, en hoefde Maren geen injectie tegen hondsdolheid te krijgen, wat bij een hondenbeet of otterbeet wel gebruikelijk is. Sommige tanden hadden een snede tot op het bot veroorzaakt, als bij een verwonding van een zeer scherp mes – en dit paste meer bij een muskie dan bij een otter.

 

Grote snoek

Island Lake en Minnesota staan bij sportvissers bekend om zijn grote muskies en snoeken. Een jaar eerder werd nog een muskie van 55 inch gemeld (1,37 meter) en enkele dagen voor het incident werd ook een 47 inch groot exemplaar gevangen door een vliegvisser uit het nabijgelegen Duluth.

 

 

Maren kan er gelukkig weer om lachen...

 

 

Muskies kunnen flinke afmetingen bereiken, zeker in Minnesota. Op deze foto een 57 inch groot exemplaar uit Lake Mille Lacs

 

Geen trauma

En hoe is het nu met Maren? Het kranige meisje heeft er volgens de vader geen trauma aan overgehouden. Ze vindt zelf ook dat het een zeldzaam incident betreft dat niet snel nóg een keer zal plaatsvinden. Het paddleboard zou daarom weer gewoon gebruikt worden op een warme dag als het gezin weer met de boot het meer optrekt.

 

Klik hier om een filmpje op tv-zender TwinCities.com te zien van het meisje.

 

 

 

 

 

 

Lees meer over:
Snoekaanval ​Muskie Verwonding

Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.