Nieuw snoekboek verplichte leeskost voor roofvissers: ESOX!

07 november 2017 | Redactie

Snoekvisfanaat en hengelsportjournalist Michel Verlaak brengt met de publicatie van ‘Esox!’ een 320-pagina’s dik hoogstandje waar iedere roofvisser zélf van gaat watertanden. Vrijdag jl. werd het eerste exemplaar in het Belgische Geel aan de auteur zelf overhandigd.

Michel Verlaak heeft juist uit handen van uitgever Bein Westerlaan het eerste exemplaar van Esox! ontvangen. Verlaaks dochter Lisse kijkt met veel interesse toe.

 

Nieuw snoekboek  verplichte leeskost voor roofvissers 0203

Esox! boeken én koeken tijdens de presentatie in de Luts Gallery.

 

Verlaak & Esox!

Verlaak (44), bekend van publicaties over het snoekvissen in o.a. het magazine Dé Roofvis, werkte afgelopen jaren in alle stilte aan een boek waarvan andere specialisten nu al roepen dat het niet minder dan een bestseller gaat worden. De auteur is van alle facetten binnen ‘het snoeken’ zeer goed op de hoogte. Hij heeft het in zijn eigen visserij dan ook nooit nagelaten om op tactische wijze terug te grijpen naar alle bekende, maar ook minder bekende technieken. Deze uitgebreide ervaringen zie je keurig uitgewerkt terug in ‘Esox!’ en dat zorgt voor een heerlijk stuk gevarieerde leeskost. Daarbij heeft de auteur het nodig gevonden om bij het uitdiepen van bepaalde materie een reeks snoekexperts te interviewen die zeer door de wol geverfd zijn. En dat is bepaald geen droge kost geworden, maar heeft juist geresulteerd in smeuïge verhalen vanuit de praktijk, die bovendien nog zeer leerzaam zijn ook. Het is hét bewijs dat Verlaak niet alleen een zeer ervaren en begenadigd visser is, maar beslist ook over journalistieke kwaliteiten beschikt. Dat geldt voor de interviews, en tevens voor het zeer uitgebreide onderzoek dat hij deed naar bepaalde kunstaassoorten. Hij is daarmee diep doorgedrongen tot in de meest stoffige archieven van de USA-sportvishistorie. Dat tezamen met het avontuurlijke kwaliteitsschrijfwerk over zijn eigen visserij en een ontelbare reeks aan uitmuntende fotografie, maakt dat Michel Verlaak met zijn ‘Esox!’ verplichte leeskost voor iedere roofvisser heeft geleverd. 

 

nieuw snoekboek verplichte leeskost voor roofvissers 04

Nieuw snoekboek verplichte leeskost voor roofvissers 05

Terwijl de genodigden in alle stilte toekijken legt Michel Verlaak aan voor een woord van dank. Hij is met name zijn goede visvrienden zeer erkentelijk, zo blijkt.

 

Presentatie in Geel

Tijdens de boekpresentatie in de fraaie Luts Gallery in Geel (B) waren zo’n tachtig genodigden getuigen van de overhandiging van het eerste boek door Bein Westerlaan aan auteur Michel Verlaak. Uit de woorden van de Achterhoekse uitgever bleek dat er al maandenlang flink was gewerkt achter de schermen om van het boek een topnaslagwerk te maken voor iedere zichzelf respecterende snoekvisser. Het is daarmee niet alleen een literair hoogstandje geworden, maar ook qua fotografie een kwalitatief uitmuntend en zeer gevarieerd boek: “Als je na het lezen van Esox! altijd nog geen snoek weet te vangen, dan kun je óf niet vissen óf niet lezen…”, grapte Westerlaan aan het einde van zijn speech.

 

Nieuw snoekboek verplichte leeskost voor roofvissers 06

Hengelsportjournalist Jan Eggers – alias The Pike Ferret – aan het woord in Geel.

 

Verrassend was de aanwezigheid en een korte toesprak van Jan Eggers. Deze oudste en nogal altijd actieve hengelsportjournalist, met snoekvissen als specialisatie, feliciteerde Verlaak met zijn uitgave en kondigde en passant aan dat het zeer omvangrijke snoekarchief van Eggers zelf de komende tijd wordt overgedragen aan Michel. Daarmee werd meteen duidelijk dat de vermaarde ‘Pike Ferret’ in de toekomst Verlaak als zijn opvolger ziet.

 

Nieuw snoekboek verplichte leeskost 07

Nieuw snoekboek verplichte leeskost 08

Met veel interesse werden de eerste gesigneerde exemplaren bekeken…

 

Vanaf heden is Esox! te bestellen via www.westerlaan-publisher.com/24/esox. Bovendien zal Verlaak bij diverse hengelsportwinkeliers én tijdens sportvisbeurzen signeersessies houden voor liefhebbers van een boek met daarin een persoonlijke noot door de auteur zelf.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.