‘Vangende zalfjes’ op je shad

15 november 2017 | Redactie

Het gedrag van vissen verandert zodra ze aan diverse geuren blootgesteld worden, zo wijst Noors onderzoek uit. Elke vissoort heeft daarbij zijn specifieke voorkeuren. Dit is de basis van de drie lokcrèmes van Kvalvik Bait, een uitvinding van Svein Kvalvik. Deze ‘wetenschappelijk bewezen crèmes’ voegen elk een eigen krachtige geur aan kunstaas toe. Hierdoor wordt selectief vissen op bepaalde zeevissen kansrijker en nemen ook de vangkansen op zoetwaterrovers toe, bijvoorbeeld bij het dropshotten.

 

Op je dropshotaas van toegevoegde waarde...

 

Hoe werkt het?

Kvalvik Bait wordt in Noorwegen uiterst serieus genomen en toegepast bij het gericht vissen op heilbot, kabeljauw, zalm en forel. Je smeert de lokcrème dun op het kunstaas, laat dit 5 minuten drogen en werpt je hengel uit. De crème bevat actieve lokstoffen gebaseerd op natuurlijke aminozuren. Tijdens het vissen komen de sterke geur en smaak geleidelijk vrij; deze reiken volgens opgave tot circa 900 meter. Hoewel de crèmes elk voor een specifieke vissoort ontwikkeld zijn, trekken ze vaak ook andere vissen aan. Kvalvik Bait is te gebruiken in zoet en zout water.

 

 

Keuze uit drie vangende zalfjes…

 

Kvalvik

Kvalvik Bait-lokcrèmes zijn het verantwoorde alternatief voor traditioneel visaas en bewezen effectief. De milieuvriendelijke recepturen zijn 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Daarbij is dit lokaas goedkoper, lichter en minder omvangrijk dan traditioneel aas. Een tube hoog geconcentreerde crème zorgt voor 50 uur visplezier.

 

Wetenschappelijk

Kvalvik Bait is ontwikkeld door Svein Kvalvik, afkomstig uit een Noorse vissersfamilie. De unieke, vanuit de wetenschap ontwikkelde lokcrèmes zijn het resultaat van zijn intensieve samenwerking met Europa’s grootste onderzoeksinstituut voor visserij en zeebiotechnologie. Het product wordt tevens getest in de commerciële lijnvisserij.

 

 

Veel gebruikt bij de heilbotvisserij…

 
 

Vangende zalfjes

Hoewel de drie ‘vangende zalfjes’ ontwikkeld zijn voor kunstaas, is de werking op statisch aas, kralen, wartels, op lijnen of op lood gesmeerd net zo werkzaam. Voor het gebruik bij kunstaas, werkt de crème beter op langzaam bewegend kunstaas. Dit omdat omdat de vis langer de kans krijgt de geur met het aangeboden (kunst)aas in verband te brengen en toe te slaan. Voor wat de zoetwaterroofvis betreft, werkt het effectiever op dropshotaas dat langer stil hangt dan op snel bewegend kunstaas. Het gaat erom dat de geur de laatste trigger kan vormen om het aas te grijpen in plaats van het te negeren. En dat is een principe wat heel veel fabrikanten van softbaits al doorvoeren met flavours in de samenstelling van shads, worms en twisters – om dezelfde reden.

 

Kijk op de website van verdeler Tippen Valley voor meer informatie.

 

Klik hieronder voor een promo-filmpje van de Svalvik-producten.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.