Passie voor bellyboatvissen…

31 december 2017 | Wiljo van Daalen

Toen Wiljo van Daalen zo’n vijf jaar geleden met het vissen vanuit een bellyboat in aanraking kwam, was hij meteen verkocht. De intense beleving, de vrijheid en het gevoel één met het water te zijn, zorgden ervoor dat het voor hem een ware passie is geworden… Een artikel doorspekt met tips!

Tussen de steigers vandaan geplukt.

 

Met een bellyboat kun je bijna overal te water gaan en door zijn compact- en wendbaarheid zijn stekken waar je met een boot niet kunt komen toch met grote precisie af te vissen. Het is in mijn ogen het ultieme visavontuur.

Schakelen 

Een bellyboat leent zich perfect voor bijna alle denkbare manieren van het vissen op roofvis. Of je nu werpend, verticaal, pelagisch of met een dobber wilt vissen, het kan allemaal. Ik zit er - zolang de watertemperatuur boven de 10 graden Celsius is -, vooral ons lands grootste zoetwatervis mee achterna: de meerval. Dit doe ik door een grote bos dauwpieren verticaal aan te bieden op half water of net boven de bodem. Daarbij probeer ik ondertussen de meerval te lokken door het gebruik van een kwakhout. De pieren bied ik zo aan dat ik ze op de dieptemeter zie en zo dus de aanbeet live kan volgen. Een visserij die, zoals je wel kunt begrijpen, echt super spannend is. Dat in combinatie met de kracht van deze vissoort maakt dat het eigenlijk niet geschikt is voor mensen met een zwak hart.

 

Foto 2 123RV12
Effectief in een paar uurtjes na het werk.

 

Wil jij het complete artikel uit deze Dé Roofvis 123 graag als eerste lezen?

Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.