Ondermaats pielen? Love it or hate it…

07 januari 2018 | Arthur Langstraat

​In mijn vorige artikel waarin ik schreef over het vissen op grote baarzen met crankbaits… Nu het roofvisseizoen met de winter in aantocht misschien wel de mooiste periode ingaat, gooi ik het over een geheel andere boeg en neem ik jullie mee naar het ‘pielen’ op mini roofvis.

Snoekbaarsje gevangen op een dropshot.


‘Pielen’? Met name in het streetfishingcircuit hoor je er weleens van: lekker pielen op baars of mini snoekbaarsjes! Maar wat bedoelen ze daar nou mee en welk materiaal gebruik je ervoor?  Waarom zou je überhaupt gericht op dergelijke mini visjes willen vissen? 

 

Lucratief en leuk!

Pielen, ook wel peuteren genoemd, is in het Streetfishingjargon niet meer of minder dan het gericht vissen op kleine roofvisjes. De een vindt het top en specialiseert zich er in, de ander verafschuwt het en noemt dit geen vissen meer… Hoe dan ook, feit blijft dat dit een zeer lucratieve manier en een slimme tactiek is bij het streetfishing. Daarnaast is het vissen met licht materiaal op mini rovertjes gewoonweg spannend en leuk. Neem eens een kind, neefje of nichtje mee als je gaat baarzen op kleintjes. In iedere sloot, kanaal of vijver zijn ze te vangen. Succes gegarandeerd en je brengt weer een stukje beleving terug bij de jeugd. Eenmaal enthousiast hou je er misschien nog een gezellige vismaat aan over!

 

Foto 2 122RV05

Bam! Weer vijf punten erbij!

 

Wil jij het complete artikel uit deze Dé Roofvis 123 graag als eerste lezen?

Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.