‘Oktoberfest!’

14 januari 2018 | Sean Wit

In deze aflevering van Dé Roofvis blikt Sean Wit terug op het najaar en legt hij uit hoe hij daarna overschakelt naar de echte wintervisserij…

In het najaar zet Sean Wit zijn visserij echt op scherp, daarmee gaat hij nog beter beslagen ten ijs in de winter…

 

Naast de maand juni is oktober toch echt wel mijn favoriete maand om achter grote snoek in Nederland aan te zitten. In dit artikel neem ik jullie mee in hoe ik dat doe, waarom én daarbij, wat werkt voor de komende (koudere) maanden?

Hoewel september normaliter zeker niet verkeerd is, was deze maand dit jaar vooral koud en nat. Dusdanig koud, dat op de meeste plekken de planten al ver onder hun normale niveau stonden. Hoewel dat dramatische weer uiteraard geen pretje was, leverde dit wel flink aantal mogelijkheden op voor oktober! Deze maand had zelfs nog een kleine nazomer met een prettige stijging qua watertemperatuur tot gevolg, maar ook in deze maand viel er onwijs veel regen. Wij hadden er visdagen bij waarbij je in je T-shirt stond te werpen, maar vooral ook dagen waarbij het voelde alsof je de gehele dag onder de koude douche stond. Wat dat betreft merk je echt dat de zomer voorbij is! Echter, wel met bijzonder goede resultaten! Het aantal (zware) 110 cm+ vissen was ongekend! 

 

Foto 2 123RV07
Oktober biedt legio aan mogelijkheden voor diverse technieken! 

 

Wil jij het complete artikel uit deze Dé Roofvis 123 graag als eerste lezen?

Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.