​Wietze Woudwijk: De baars van je leven!

13 januari 2018 | Redactie

Afgelopen dagen verschenen er steeds meer postings op de social media die telkens betrekking hadden op een in Nederland gevangen baars met de indrukwekkende lengte van 54,5 centimeter. De vanger Wietze Woudwijk blijkt een bloedfanatieke roofvisser. In de laatste week van 2017 had hij nog één keer zijn zinnen gezet op een baars van formaat om het jaar in stijl af te sluiten.

Bij een big perch hoort een big smile; 54,5 centimeter voor roofvisfanaat Wietze Woudwijk!

 

Samen met zijn vismaat Sander Groenenboom werd het offensief maar liefst vier dagen op rij ingezet. Het was bikkelen geblazen voor de vrienden, maar toch kwamen er al betere vissen uit. Op de tweede visdag kwam er zelfs eentje uit de buitencategorie boven water, een knappe 50 cm+ baars… De apotheose kwam echter aan het einde van visdag nummer drie. Die dag waren de weersomstandigheden niet ideaal, dus was de opwinding des te groter toen Wietze een serieus grote vis haakte én landde, zoals hijzelf zegt: “Je krijgt een enorme big smile op je gezicht wanneer je de baars van je leven in handen hebt!”

 

Wietze Woudwijk de baars van je leven 2
De meetlat laat geen enkele twijfel; dit is een topvangst!

 

We zochten nog even contact met Wietze en vroegen hem naar de vistechnische aspecten van deze topvangst: 
“Aangezien de weersomstandigheden zo slecht waren in verband met de wind hebben we het niet te moeilijk gemaakt voor onszelf. Simpelweg vanaf de kant werpend de taluds afvissen. Gewapend met een doosje shads, loodkoppen en een hengel zijn we op pad gegaan. Jiggend vissen had bij ons het beste resultaat. Ik gebruikte een HeartyRise Halcyon, een strakke hengel van 240 centimeter lang. Met shadjes van 7,5 tot 10 centimeter en een loodkop van 7 tot 10 gram was blijkbaar dé manier deze dagen. Zoals je ziet bleef de trukendoos eigenlijk dicht en hielden we het simpel.”

 

En zo zie je maar weer, dat eenvoud tijdens het vissen nog altijd een goede troef kan zijn en dat een flink portie doorzettingsvermogen in combinatie met vertrouwen in eigen kunnen je de baars van je leven kunnen opleveren. Namens Dé Roofvis van harte gefeliciteerd Wietze!

 

Wietze Woudwijk de baars van je leven 03
Wietze: “De volle pens onder die vis was niet te geloven. Super sterk en nog steeds een ‘jonge’ gezonde baars. Die wordt geheid nog groter!”


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.