Snoek van 20,3 kilo | Blog Frans van der Putte

14 januari 2018 | Frans van der Putte

Frans van der Putte

Allround roofivisspecialist

December is een drukke maand, en meestal vind ik in die maand weinig tijd om te vissen. In de allerlaatste week van het jaar, stiekem tegen beter weten in toch nog een sessie gepland met maatje Joshua. Doodaas is het plan, het is koud, hoogwater…, maar we gaan toch. Iedere visser kent dat wel, koste wat het kost toch even gaan. 

Een snoek van 122 cm is al indrukwekkend, maar met een gewicht van meer dan 40 pond is het helemaal een uitzonderlijke vis.


Geen boot, geen moeilijke dingen, maar gewoon lekker een paraplu, een stoel en een rodpod met twee hengeltjes erop. Ontspannen, even die drukte loslaten, en onder het genot van een warme kom soep lekker  ‘achter de piepers’. 


We verwachten allebei niet veel van de dag, maar we weten dat als je hier een aanbeet krijgt, het een dikke kan zijn. Zonnetje op de bol en met de gedachten ergens ver weg, en jawel hoor: het linker Delkimmetje van Joshua laat weten dat er iets aan de hand is. Laat hem nou net even weg zijn naar zijn auto, en gezegd hebben dat als hij gaat, het een cadeautje voor mij is… Ik pak de hengel en doe een stap richting het water, waardoor de lijn slap hangt. De bocht wordt gestaag uit de lijn getrokken; mijn teken om de haak te zetten! 

 

Snoek van 20,3 kilo: Bijna te mooi om waar te zijn 02
Vergeet zeker ook niet de video te bekijken, zie hieronder…

 

Een prachtig gevecht, de vis komt bij de kant; ik heb dat niet snel maar mijn gedachten gaan uit naar het schepnet. Daar is Joshua, die rustig het net uitklapt. Samen kijken we toe hoe de gigant in het net rolt. En wat is het een ongelooflijk monster! Hij is niet zo lang, maar wel moddervet! Toch blijkt hij met 122 cm langer dan ik dacht. Het is echter het enorme lichaam dat het meest tot de verbeelding spreekt, het gewicht blijkt na secure weging dan ook maar liefst 20,3 kilogram!


Joshua is superblij voor me, en ikzelf ben als een klein kind een beetje door het dolle heen. Wat een prachtige vis, wat een moment; een maat die je wat gunt… Wat wil je nog meer? Nou, er is dus nog meer. De Waterwolf-onderwatercamera heeft alles vastgelegd. Hoe mooi kan het worden? Bijna te mooi om waar te zijn. Bijna…

 

Veel plezier met de video! Als je dacht dat de snoek een hersenloze bruut was, dan bevat de video een verrassing voor je: 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (3)

 

Frans

Thanks Wout, en inderdaad; als altijd netjes terug

Wilvanlaak

Netjes teruggezet

wout

Top Job Frans,
mooie beelden, vooral de laatste scene;
live to fight anther day!
gefeliciteerd.