VIS TV aflevering 5: op zoek naar zeebaars

03 februari 2018 | Redactie

In de ochtendschemering parkeren Ed en Marco de pick-up op de Landtong van Rozenburg, bovenaan de dijk van het Calandkanaal in de Europoort. Ze gaan op zoek  naar de sterkste zeevis van ons kustwater, want deze vijfde aflevering van VIS TV staat zondag 4 februari a.s. in het teken van de zeebaars. Vanaf de kant gaan ze aan de slag met kunstaas, de vliegenlat en zagers…

 

Een mooie zeebaars aan de vliegenhengel voor Marco...

 

VIS TV

Zeebaars is weliswaar een zichtjager, maar juist tijdens de schemeruren jagen ze vaak vlak onder de kant. Ed en Marco willen daarom snel naar de waterkant, ware het niet dat ze dan eerst naar beneden moeten bij een spekglad stenen talud. Pas na flink wat klauter- en glijwerk kunnen ze beginnen met vissen.

 

 

Schepnet eronder Ed...

 

Streamer

Terwijl het opkomend tij voor een mooie stroomnaad zorgt, werpt Ed zijn dieplopende plugje richting horizon. Marco gaat aan de slag met de vliegenlat en vist met zijn streamer vlak boven de stenen en oesters – de plek waar zeebaars rondscharrelt, op zoek naar krabben en visjes. Het duurt dan ook niet lang voordat een gretige zeebaars de streamer van Marco naar binnen slokt. Een spectaculaire dril volgt, waarna Ed het net eronder kan schuiven.

 

 

Natuurlijk aas

Als het water flink is gestegen, besluiten ze te verkassen naar de Hartelhaven. Omdat Ed nog geen stootje heeft gehad op zijn kunstaas, schakelt hij over op natuurlijk aas. Met een penhengel, dobber en aan zijn haak een lange zager maakt hij enkele mooie drifts op de getijdenstroming. Gespannen kijkt hij naar het puntje van zijn dobber als deze plotsklaps met veel geweld de diepte in wordt getrokken. De grote vis duikt het talud af en wil meteen richting de stenen. Ed moet alles op alles zetten om de vis te kunnen landen. Benieuwd of het hem lukt en of er nog meer zeebaarzen worden gevangen? Kijk dan komende zondag vanaf 9.30 uur naar VIS TV.

 

 

Pas op voor gladde keien...

 

Gratis terugkijken

Het nieuwe seizoen van VIS TV wordt tot 25 maart iedere zondag van 9.30 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Op www.vistv.nl vind je daarnaast promo’s, informatie over de bezochte stekken en kun je de afleveringen eenvoudig en gratis online terugkijken.

 

 

Klik hieronder om de promo-video te bekijken

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.