Baarsvissen vanaf de kant

04 maart 2018 | Mick Rijnhout

De meeste roofvistakken beoefen ik het liefst vanuit de boot of bellyboat. Ik vind dat net wat leuker en bovendien biedt het ook wat meer mogelijkheden om een water sneller af te dekken dan bij het kantvissen het geval is. Maar vanaf de kant zijn er natuurlijk ook zeer goede mogelijkheden om gericht te vissen…

Net voordat ze terug glijdt in haar element.

 

Zéker als je wadend aan de slag gaat. Het mooie aan deze visserij is dat het zeer laagdrempelig is; een waadpak, hengel, landingsnet en een tasje met wat klein materiaal is alles wat je nodig hebt! Geen gesjouw met zwaar en/of veel materiaal en met helemaal niets aan verdere voorbereiding ook prima voor korte sessies!

 

Neerlands mooiste roofvis

De baars vind ik één van onze mooiste roofvissen… Het schubbenkleed van licht tot donker, de groentinten, de strepen, zijn ogen, de groot contrasterende knalrode vinnen en uiteraard zijn laadklep van een muil die voor menig klein visje of kreeft het laatste eindstation is. Geen baars is identiek, allemaal dragen ze andere kleuren en hebben ze een ander patroon. Dit alles maakt de baars een zeer fascinerende rover.
Deze vissoort fascineert me al van jongs af aan, toen ik als klein jochie de sluisjes van het Apeldoorns Kanaal af fietste, bewapend met een winckle picker en een handjevol twisters.

 

Kickbackrig

Dan de kickbackrig, een zeer veelzijdige, doch simpele montage die toch wel een aantal grote voordelen heeft. Je kunt er verre worpen mee maken, omdat je de loodgewichten kan switchen. De rig is veelzijdig te vissen - zowel snel als langzaam -, waarbij vooral dat ‘langzame’ een grote troef kan zijn. De kickback is in ruig weer toch nog perfect in te zetten en kent een zeer goed inhakingsvermogen; de shad gaat vaak in zijn geheel naar binnen omdat er totaal geen weerstand is bij de aasopname. Daarbij is de rig in te zetten met allerlei shads, maar ook zeker met kleine lichte plugjes waar normaliter niet ver genoeg mee te werpen valt.

 

Een pak meer wind dan de dag ervoor, maar we blijven doorzetten; met die kop vol in de wind!

Een pak meer wind dan de dag ervoor, maar we blijven doorzetten; met die kop vol in de wind!

 

Wil jij het complete artikel uit deze Dé Roofvis 124 graag als eerste lezen?

Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.