Fox Rage: vijf tips voor grote baars - video

12 februari 2018 | Redactie

Bij het scoren van grote baarzen heeft Fox Rage enig recht van spreken waar het gaat om de juiste hengels, molens en succesvolle kunstaasjes als de Zander Pro shads of de Salmo hardbaits (Fox is eigenaar van Salmo) als Hornets en Bullheads. Maar het gaat natuurlijk ook om de juiste aanpak en goed nadenken. In de onderstaande video geeft Sam Edmonds van Fox Rage je enkele prima tips om grote baars te vangen.

 

Een handvol baars, wie wil dat niet?

 

Salmo Bullhead

‘Bezint eer ge begint’ is vaak geen slecht spreekwoord wanneer je op baarzenjacht gaat. Voordat je losgaat op de vierkante meter, is het vaak beter eerst op zoek te gaan naar de scholen baars. Dat doe door meters te maken en een kunstaasje te pakken zoals een dieplopende Salmo Bullhead, een spinnerbait, chatterbait of shad - volgens Edmonds.

 

 

De Bullhead is een mooie plug om snel water mee af te kammen om de scholen baars te zoeken...

 

Het juiste gewicht

Heb je eenmaal meerdere baarzen gevonden, dan is dat misschien een stek die je verder kunt uitvissen. Met de dropshot bijvoorbeeld, of een shad of andere methode. Bij shads zoekt Edmonds het in de maat tussen de 6 en 10 cm lengte. Bij het kiezen van het juiste gewicht voor je loodkop, ben je misschien geneigd om zo licht mogelijk te kiezen om een zo lang mogelijke glijvlucht te krijgen voor je shad, maar pas op. Niet elke shad heeft een goede staartactie bij weinig gewicht. In plaats van 7 gram moet je soms een 10 grams loodkop nemen om de juiste actie te krijgen, bijvoorbeeld voor een dikker shadje of eentje met grotere twisterstaart zoals de Pro Grub.

 

 

Ook de Pro Grub kun je 'levenloos' op de bodem laten staan na een gemiste aanbeet...

 

Gewond

Ook een leuke tip is deze: wanneer je een volger of een gemiste aanbeet krijgt op je shad, gooi je meestal snel weer in om de vis alsnog te haken. Wat Sam Edmonds soms doet is het volgende. Hij gooit zijn shad nogmaals in en laat die op de plek van de aanbeet op de bodem staan, met af en toe een kleine beweging als een stuiptrekking. De vis denkt dan dat de prooi gewond op de bodem ligt en grijpt hem alsnog.

 

Benieuwd naar meer tips? Bekijk het filmpje hieronder en doe er je voordeel mee, want niemand is ooit uitgeleerd!

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.