Buster Boats familie breidt uit met Magnum en Supermagnum

12 februari 2018 | Redactie

Het Finse Buster Boats, bekend van haar brede gamma oersterke aluminium boten, heeft de modellen Magnum en SuperMagnum van modeljaar 2018 naar een nog hoger niveau weten te tillen. Met behoud van de fenomenale vaareigenschappen zijn beide boten in lengte toegenomen en kunnen bovendien met nóg krachtigere motoren uitgerust worden. In Scandinavië zijn de Busters een begrip onder sportvissers en worden vanwege hun onverwoestbaarheid vaak gekozen door bootverhuurbedrijven. En dat zegt wel iets.  

 

"Iets meer gas papa, straks komen we te laat op school..."

 

Buster Magnum

Tijdens haar bijna 30-jarige geschiedenis heeft de Buster Magnum in de Scandinavische landen een reputatie opgebouwd van meest succesvolle en populairste open boot aller tijden in het zwaarbevochten segment van grotere open boten. In totaal zijn er meer dan 5.000 Buster Magnum's van eerdere generaties verkocht. Dit zeewaardige en uitstekend presterende model geniet vooral grote populariteit aan de Atlantische kust van Noorwegen en Zweden. De tot nu toe grootste stap in de ontwikkeling van de Buster Magnums werd kort na de eeuwwisseling gezet; het hoogste vermogen werd opgevoerd naar 165,5 kW (225 pk) en de romp werd verlengd tot zeven meter. De daaropvolgende stap was in 2013 de lancering van de SuperMagnum; de eerste Buster-telg die speciaal werd ontwikkeld voor Yamaha’s revolutionaire F300 buitenboordmotor.

 

En de Buster familie is al enorm groot...

 

Modeljaar 2018

De inmiddels vierde generatie Buster Magnum modeljaar 2018 is met een lengte van 7,20 meter maar liefst 30 centimeter langer dan haar voorganger, terwijl de effectieve breedte niet minder dan 20 centimeter toenam. Daarentegen is de maximale breedte beperkt gebleven tot 2,50 meter, waardoor de boot nog steeds volledig legaal trailerbaar is.

 

Sprayrails

"De nieuwe Magnum voelt aan als een grotere boot en de vaarkarakteristieken zijn, dankzij het nieuwe rompontwerp en de verplaatsing van het zwaartepunt meer naar achter, duidelijk beter dan voorheen. De scherpere vorm van de romp en de drie agressief gevormde ‘sprayrails’, die voor opwaartse kracht zorgen, dragen bij tot verbeterde vaareigenschappen, waardoor de boot ronduit spectaculair is om mee te varen," aldus directeur Productontwikkeling Anders Kurtén.

 

 

De Magnum heeft nu een 300 liter tank voor een ongekende actieradius...

 

Ongekende actieradius

De open Buster Magnum heeft zowel een aluminium romp als dek en is gecertificeerd voor maximaal acht personen. Het maximum motorvermogen bedraagt 165,5 kW (225 pk). Met de Yamaha V6 kan een respectabele 47 knopen (87 km/h) op het log worden gebracht. Als minimum aandrijf optie adviseert Buster een Yamaha F175 buitenboordmotor. Een andere significante wijziging ten opzichte van het voorgaande model is de bijna verdubbeling van de brandstofcapaciteit; de tank van de vernieuwde Buster Magnum heeft thans een inhoud van 300 liter, waarmee een ongekende actieradius is gewaarborgd. Ondanks het licht toegenomen gewicht en grotere lengte is de nieuwe Buster Magnum dankzij haar efficiënte rompontwerp net zo efficiënt als haar voorganger.

 

 

Een populaire boot met een meer dan 30-jarige geschiedenis...

 

Buster SuperMagnum

De nieuwe Buster SuperMagnum vervangt twee modellen: de van 2013 daterende voorganger én de Magnum M5. De lengte van de boot is met een toename van maar liefst 50 centimeter beduidend groter dan die van het voorgaande model. De lengte van de waterlijn is met 30 centimeter toegenomen. Met de standaard aanwezige U-vormige bank komt het maximum aantal zitplaatsen op tien.

De zwaarste aandrijfoptie voor de SuperMagnum betreft Yamaha's 5,3 liter F350 V8 buitenboordmotor waarmee een topsnelheid mogelijk wordt van 56 knopen (104Km/h). Buster adviseert de 220,6 kW (300 pk) sterke Yamaha F300 V6 buitenboordmotor als minimum. Met een brandstofcapaciteit van 400 liter beschikt deze nieuwkomer ook nog eens over een lange adem.

 

De nieuwe SuperMagnum blijft netjes op een breedte van 250 cm...

 

Yamaha Marine

Yamaha Marine verzorgt de verdeling van de Busters in ons land. Buster Boats zijn exclusief verkrijgbaar bij Van Wieren Watersport te Sneek. De nieuwe Magnums zijn vanaf heden te bestellen voor levering seizoen 2018.

 

 

Met de (aanbevolen) 5,3 liter F350 V8 buitenboordmotor van Yamaha heeft de SuperMagnum een topsnelheid 104 kilometer per uur (56 knopen)...

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.