Oranje boven in zevende aflevering VIS TV

15 februari 2018 | Redactie

Woerden is de plek waar Ed en Marco in de zevende VIS TV-aflevering naartoe gereden zijn om achter de vis aan te gaan. In dit stadje in het Groene Hart sluipen ze langs de grachten, op zoek naar karpers. Het duo komt er al snel achter dat er volop vis zit, maar die vangen blijkt nog knap lastig.

 

Zowel stad als land komen aan bod in het zevende aflevering van VIS TV...

 

Woerden

De stad Woerden wordt omringd door een waterrijk polderlandschap, maar Ed en Marco kiezen deze keer voor het historische stadscentrum als eerste vislocatie. De prachtige vestinggrachten vol plompenbladeren vormen namelijk een perfect leefgebied voor veel soorten vis waaronder de karper. Marco gaat aan de slag met de drijvende broodkorst en hondenbrok – een visuele en super spannende manier van vissen. Ed begint eerst met de penhengel en maïs.

 

 

Een vestinggracht met plompeblaren, welke sportvisser loopt daaraan voorbij...

 

Grote brasem

Pal naast Kasteel Woerden laat Ed zijn pennetje voor een duikertje zakken. Marco heeft zijn aandacht gevestigd op een groot plompenveld dat onder een uitkijktoren van het kasteel ligt. Vanaf de hooggelegen toegangsbrug spot hij al snel enkele karpers. Terwijl hij wacht tot de vissen op zijn broodkorsten en hondenbrokken duiken, staat Ed al met een kromme hengel. De dader is echter geen Woerdense karper, maar een knoert van een brasem.

 

 

Fel oranje vis

Ook Marco heeft daarna actie op zijn stek. Enkele vissen azen nog erg voorzichtig maar een grote schubkarper slurpt zonder schroom een aantal broodkorsten van het oppervlak. Marco legt er meteen zijn haak met broodkorst bij en enkele minuten later ontploft het water als zijn aas wordt gepakt. Tot zijn grote verbazing is het niet de schubkarper, maar vangt hij net als in de eerste aflevering een oranje koi. Omdat deze stek nu flink is verstoord, struint het tweetal na deze bijzondere vangst verder door Woerden. Ook hier spotten ze veel karper, maar blijken de vissen erg argwanend. Benieuwd of er nog meer karpers op de onthaakmat komen? Kijk dan komende zondag vanaf 9.30 uur naar VIS TV.

 

VIS TV

Het nieuwe seizoen van VIS TV wordt tot 25 maart iedere zondag van 9.30 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Op www.vistv.nl vind je daarnaast promo’s, informatie over de bezochte stekken en kun je de afleveringen eenvoudig en gratis online terugkijken.

 

Klik hieronder om een promo te zien van de aflevering van komende zondag.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.