Spieringen gefilmd door de ‘fishtwitcher’

03 maart 2018 | Redactie

De Engelse natuurfilmer, duiker en fishtwitcher Jack Perks hebben we hier al vaker in onze kolommen opgenomen. Jack is niet alleen een enthousiaste filmer, maar trekt met zijn verhalen en dia’s ook het land in om lezingen te geven bij hengelsportverenigingen. Zijn laatste aanwinst als filmer is het vastleggen van spieringen in de monding van zijn geliefde rivier de Tamar in Cornwall.

 

Spieringen in de Tamar, een beeld uit de recente onderwaterbeelden van Jack Perks...

 

Jack Perks

‘Another one bites the dust’, zegt Jack op zijn Facebookpagina. En daarmee bedoelt hij dat hij nog maar vier soorten heeft te gaan als fishtwitcher in deze rivier, voordat hij alle 54 soorten na drie jaar filmen heeft afgevinkt.

 

 

Veel moois te zien op de website van Jack Perks...

 

Spieringen

De spieringen in dit filmfragment zijn een geliefde vis. Perks legt uit dat ze in een handvol rivieren in Engeland paaien, en dat de opgroeiende vissen in de monding naar zee verder opgroeien. In de Tamar River zijn de spieringen nog maar sinds de zestiger jaren aanwezig als paaigasten, aldus Perks.

 

Meer weten over het boeiende werk van Jack Perks, kijk dan op zijn website, of bewonder zijn boek The Freshwater fishes of Britain.

 

Klik hieronder op de Facebookpagina om de filmbeelden van de spieringen te bekijken

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.