Verticalen met Coppens & Staverman

07 maart 2018 | Redactie

Het gebeurt niet vaak dat we een van de beste Europese koppels wedstrijdroofvissers op film aan het werk zien vanuit de boot, maar in deze Westin-video van 22 minuten zien we het duo Coppens/Staverman aan het werk tijdens het verticaalvissen. De twee – samen goed voor aardig wat overwinningen in roofvistoernooien – hebben het gemunt op winterse snoekbaars op een getijderivier.

 

Een mooie riviersnoekbaars voor Luc...

 

Westin

Tijdens het vissen wordt uitleg gegeven over de plaatsing van de shad ten opzichte van de bodem, met welke hengel je het beste kunt verticalen; met een Westin TwinTeez V-staart shad of ShadTeez schoepstaart; en dat de gevlochten lijn het liefst zo dun mogelijk hoort te zijn om niet te veel stroming te pakken – Luc gebruikt 06/00 of 08/00. Waar Luc de molenhengel gebruikt, vist Jeremy graag met zijn reeltje met twitching bar, waarmee hij snel en met één hand een decimeter lijn kan geven om de bodem te blijven volgen. Een zeer leerzame video, waarin onder meer wordt ingegaan op de technieken. Je kunt de shad met loodkop bijvoorbeeld een klein tikje omhoog laten komen van de bodem, maar in de stroming en met de beweging van de boot, houdt Jeremy de shad soms gewoon stil om toch aanbeten te krijgen.

 

 

Jeremy op groot water achter twee verticaalstokken...

 

Stilstaand water

Halverwege de video verkassen de twee naar een groot meer, waar geen stroming is en waar het verticalen een andere aanpak vergt. Geluiden en schaduwen worden nu belangrijker om op te letten de vis niet te verjagen, en soms moet je vanuit het verticalen dan omschakelen naar meer diagonalen of verder achter de boot vissen. Leuk detail is ook dat Jeremy de onderlijn direct aan de loodkop knoopt, dus zonder speld, zodat het contact met het kunstaas zeer direct is. Omdat het grote water wat tegenvalt, gaan de twee terug naar de rivier om daar de dag af te sluiten.

 

Klik hieronder om de video te bekijken.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.