Volop beleving in druk randprogramma Visma!

07 maart 2018 | Redactie

De jaarlijkse VISMA in Ahoy leeft weer als vanouds. Na de succesvolle ‘Nieuwe stijl’ editie van 2017, met een toestroom van 14.000 enthousiaste hengelsportliefhebbers, kijkt iedereen uit naar 23, 24 en 25 maart 2018. De organisatie legt de lat opnieuw hoger met nog meer beleving, demonstraties, waterbassins, ­nieuwe materialen en interactieve activiteiten. Jong en oud zullen merken dat vissen draait om spanning, unieke avonturen en beleving. Tal van groothandels, merken, winkeliers, verenigingen en organisaties slaan de handen ineen om van de VISMA wederom een knaller te maken. Noteren dus: naar 23, 24 en 25 maart 2018!

Veel bekijks aan het roofvis bassin...

 

 

Ahoy

Alle vier de hallen van Ahoy worden gevuld met activiteiten een uitgebreid randprogramma waar je een enorme vangdrang van krijgt. Hieronder nogmaals een opsomming, maar houd de website en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws!

 

We willen naar binnen!

 

Sportvisserij Nederland Paviljoen

Meet & Greet én natuurlijk op de foto met de Vis TV coryfeeën Ed & Marco. Verder veel voorlichting en voor de kids het onder begeleiding maken van een zelfgemaakt onderlijntje en het uitloden van je dobber. Uiteraard is ook de zeer populaire dril-simulator weer present.

 

Stekkie Kids Route

Op de inmiddels bekende Stekkie Kids Route kunnen kinderen aan de hand van een stempelkaart hun opdrachten op de beursvloer vervullen en als beloning de ­goodiebag bij de Sportvisserij Nederland stand in ontvangst nemen.

 

Jong en oud vermaakt zich...

 

Roofvis bassin

Een van de vier grote waterbassins is gereserveerd voor de roofvis. Hier komen de prostaffers en andere cracks uit het roofviswereldje demonstraties geven over kunstaas, technieken, hengels, molens en andere belangrijke onderdelen. De (haakloze!) demonstraties tussen de diverse roofvissen leidde eerder al tot enkele spectaculaire aanbeten. Houd hier het programma in de gaten voor de speciale shows en publieksacties.

 

Witvis bassin

Ook het witvissen krijgt deze editie van ‘Visma nieuwe stijl’ een eigen waterbassin! En dat is goed nieuws, want deze tak van sport leent zich als geen ander voor demonstraties aan het water. Kijk dus hoe je een viskist opstelt bij het water, hoe je een van de fraaie nieuwste 2018 vaste stokken mooi kunt prepareren en voorzien van een cup of een set-up, en hoe je cupt, voert en bijvoorbeeld met een pellet waggler vist in de karpervijvers en commercials. Houd het programma in de gaten, want er komen geregeld interessante publieksacties voorbij!

 

Dit jaar wederom een leerzaam witvis bassin...

 

Bellyboten en kajaks

In een groot waterbassin zullen diverse bellyboot presentaties gegeven worden. Onder begeleiding van experts kun je zelf ervaren of toekijken waarom vissen vanuit ­de bellyboot zo populair is! Ook kun je hier verschillende (sportvis)kajaks zelf uitproberen.

 

De Deltavissers

Deze grootste vereniging van de kleine bootvisserij op zee laat je kennismaken met alle facetten van deze fantastische vorm van zeevissen. Naast allerlei informatie, spectaculaire vangsten en filmpjes zal er uitgebreid aandacht worden gegeven aan het haaienmerkprogramma ‘Sharkatag’. Dit met de allerlaatste gegevens, zoals de in kaart gebrachte (terug)vangstlocaties.

 

Combat Castingbaan

HSV Groot Rotterdam komt weer met hun uitgebreide castingbaan, waarbij jong én oud zijn behendigheid kan tonen én de nodige punten kan scoren.

 

De Combat Castingbaan...

 

Roofvisplaza

Hier tref je alle informatie aan over het roofvissen, kunstaas, ­streamers, kunstaas bouwen, binden, airbrush-­technieken, doodaas­montages en streetfishing.

 

Visfileren

Het lijkt zo simpel als je de specialisten bezig ziet met het schoonmaken en fileren van vis. Afhankelijk van het aanbod zullen de professionals je de fijne kneepjes van het visfileervak demonstreren. Een stand die veel bekijks trekt.

 

Visfileren moet je leren!

 

VNV

Naast alle mogelijkheden die je als (aspirant) vliegvisser nodig hebt kun je bij de VNV (Vereniging Nederlandse Vliegvissers) ook terecht voor voorlichting, reisinformatie en ­cursus­­aanbod. Tevens maak je kennis met het geweldige clubblad. Verschillende topvliegbinders laten je kennismaken met het vliegen binden; een aparte discipline binnen de vliegvisserij.

 

Elke dag interessante lezingen...

 

SNB

Op de stand van de SNB (Snoekstudiegroep Nederland België) vind je een groot bord met heel veel soorten kunstaas. Allerlei merken, typen en modellen. Van shads tot pluggen en spinners. Omdat de SNB niet commercieel gebonden is, beperkt men zich niet tot één of twee merken. De SNB laat zien welke soorten kunstaas er globaal zijn én wat je ermee kunt. Ook een hengelrek met diverse soorten hengels is aanwezig. Heb je dus vragen over welk soort materiaal je voor jouw visserij het beste kunt gebruiken en wil je een onafhankelijke mening? Kom dan langs op de SNB stand!

 

Peuterfonds

Omdat VISMA graag het goede doel steunt, is het Peuterfonds present met het welbekende Rad van Fortuin. Je maakt kans op de mooiste prijzen en helpt ondertussen kinderen met een beperking aan een onvergetelijke visdag. Kopen dus die lootjes!

 

Lootjes voor het goede doel...

 

Lezingen 

Tijdens de 50e editie van de VISMA in de ­Rotterdam Ahoy worden er elke dag interessante lezingen gegeven door bekende sportvissers uit de hengelsport. Voor zowel witvissers, zeehengelsporters, karpervissers én roofvissers wordt gezorgd. Het gehele lezingenprogramma wordt tijdig vermeld op www.visma.nl

 

Online kaarten bestellen

Je gaat het allemaal meemaken op de Visma, en denk eraan: houd de website of Facebookpagina in de gaten voor nieuws en details over de programmering. Zorg dat je erbij bent en bestel je kaarten op tijd online met 20% korting:  klik hier!  En denk eraan: kinderen t/m 13 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene!

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.