Fury 1400 Tiller: meest compacte droomboot van Lund

09 maart 2018 | Redactie

Een Lund-boot was nog nooit zo dichtbij voor sportvissers die de stap naar een aluminium visboot willen maken. Met de Deals die importeur IJsselsport heeft bedacht kun je een combinatie Lund Fury (1400 of 1600), Pega trailer en Mercury 20 pk buitenboordmotor voor minder dan ooit aanschaffen. De Lund Fury 1400 Tiller is de Benjamin van dit kwartet aan Deals; een kei van een compacte Lund met alle garanties en kwaliteiten die het merk te bieden heeft…

 

Dankzij het gepatenteerde IPS systeem leidt ​een plat vlak in het midden onder de boot de waterstroom met schoon water naar de motor en creëert zo min mogelijk weerstand en zoveel mogelijk ‘lift’, terwijl de sprayrails en de plaatsing van de glijvlakken de Fury superstabiel houden.

 

Lund

Het kleinste  Fury model uit de familie heeft een lengte van 4,50 meter. Deze 1400 is er in een Tiller en een SS (console) uitvoering. De Tiller (met bb-motor en stuurknuppel) heeft de scherpste prijs van deze twee. Tot voor kort leek het onmogelijk om onder de 15.000 euro een visboot van dit Amerikaanse topmerk aan te schaffen – inclusief kwaliteitstrailer en eersteklas buitenboordmotor - maar dankzij de samenwerking tussen IJsselsport, Mercury en Pega is dat nu realiteit geworden.

 

 

Op de website van Lund kun je je Fury 1400 Tiller al bekijken in de kleur die je wilt

 

Fury 1400 Tiller

Wat heeft deze kleinste Lund te bieden? De Fury 1400 Tiller ziet er ruimer uit dan je zou denken, en dat is zeker te danken aan de basic indeling. Laten we niet vergeten dat het maar een half metertje scheelt met een 5 meter boot, dus je weet gewoon dat deze Fury eigenlijk voldoende lengte en body heeft voor vrijwel alle binnenwateren in Nederland. Een ultieme vismachine voor de sportvisser die er alleen of met een vismaat op uittrekt. Wie weet schaf je zelfs met je vaste vismaat samen deze Fury aan en deel je de kosten; een gekend voorbeeld uit de praktijk…

 

 

De SS uitvoering van de Fury 1400 heeft een console...

 

Uitbouwen

De 1400 Tiller is standaard uitgerust met twee stoelen, bergvakken, een visbun van 38 liter met zuurstoftoevoeging, aan beide zijden een hengelopbergvak van 215 cm lengte, werpplateau, verlichting en bilgepomp. Wil je een derde visser of extra opstapper meenemen, dan is een derde stoel als optie eenvoudig te monteren. Lund heeft veel opties om deze Fury’s uit te bouwen tot de visboot van je dromen. 

 

 

Ruimte achterin voor je accu en externe tank…

 

IPS systeem

Het innovatieve ontwerp van de romp van de Fury is gebaseerd op het gepatenteerde IPS systeem. Dat kun je mooi zien bij een Fury aan de voorkant/onderzijde. Een ogenschijnlijk plat vlak in het midden leidt de waterstroom met schoon water naar de motor en creëert zo min mogelijk weerstand en zoveel mogelijk ‘lift’, terwijl de sprayrails en de plaatsing van de glijvlakken de Fury superstabiel houden.

 

 

IJsselsport

Bij IJsselsport vind je niet alleen de superscherpe Deals voor de aanschaf van een Lund Fury, maar kun je ook alle accessoires en opties bekijken waarmee je je eigen Lund kunt uitbouwen. Ook verzorgt men ter plekke de inbouw en opbouw van deze opties indien gewenst, zoals een derde stoel, hengelhouders, een fishfinder of elektromotor.

 

 

Kom naar de Visma om de Fury's 1400 en 1600 in levende lijve te zien bij de stand van IJsselsport!

 

 

Klik hieronder om een video van de Fury te bekijken.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.