Ook in NL: Fishing upgrade voor Buster S en Buster M

13 maart 2018 | Redactie

Enkele maanden geleden verraste het Finse botenmerk Buster met een speciaal vis- uitbreidingspakket  voor de Buster S en Buster M aluminium boten. Ook in Nederland is dit uitbreidingspakket verkrijgbaar via de exclusieve Buster-dealer Van Wieren Watersport in Sneek en inmiddels vaart er al één supertevreden sportvisser rond met deze ultieme Buster S1 visboot. Wie volgt?

 

De Buster S1 met Fishing upgrade in zijconsoleuitvoering...

 

Van Wieren Watersport

Elbrich van der Meulen van Van Wieren Watersport (sinds 1850!) is verheugd over het uitbreidingspakket voor de Busters, want zo kunnen de echte sportvissers op maat bediend worden met de onderdelen die zij nodig hebben voor het vissen. Elbrich: “Voor de klant hebben wij deze Buster S1 voorzien van de door Buster geproduceerde fishboat upgrade,  zoals een visplatform met diverse opbergvakken, een visstoel, een hengelopbergvak en een montageplateau voor een fronttroller. Alle Buster S modellen - vanaf 2017 - zijn te voorzien van deze upgrade. Bovendien is er voor het Buster S-model met handbediende motor ook een bevestigingsbeugel voor snelheidsmeter of toerenteller.”  

 

 

De Buster S met Fishing upgrade in handgestuurde (stuurknuppel) uitvoering...

 

 

Ruim hengelopbergvak

Het ruime nieuwe hengelopbergvak is makkelijk te gebruiken voor hengels van 260 cm. Vooral snoekvissers zijn hiermee geholpen, omdat ze vaak met eendelige hengels van deze lengte vissen. Je kunt er gemakkelijk vijf tot zes van dergelijke hengels – inclusief molen of reel - in opbergen. Het hengelopbergvak biedt ook extra opslagruimte voor ander accessoires. Het werpplateau biedt vissers een verhoogde dekruimte om de zichtbaarheid te verbeteren en het vissen te vergemakkelijken. Onder dit visplatform is er voldoende bergruimte voor uitrusting, vistassen, kleding, tackleboxen en noem maar op. De opslagcompartimenten zijn toegankelijk via twee grote luiken aan de achterkant van het platform.

 

 

 

Schitterend afgewerkte kastruimtes en werpplateau...

 

Buster S

Het voorste uiteinde van het platform herbergt niet alleen de boegkist die standaard in de Buster S zit maar ook een aparte opslagruimte voor accessoires zoals ankers en fenders. Het werpplateau  beschikt over een (verwijderbare) visstoel; een mooie verhoogde zit voor bijvoorbeeld de verticaalvisser op snoekbaars.

 

 

Niet te zwaar dus makkelijk trailerbaar...

 

Yamaha

De Buster S weegt slechts 260 kg en is daarom een makkelijk te traileren boot. Geïnteresseerden kunnen kiezen voor een kleinere buitenboordmotor zoals een 20 pk. De boot werkt echter het best met een iets meer pk’s: zoals met Yamaha’s nieuwe 25-pk of  (zoals in bijgaande foto’s) een 30-pk buitenboordmotor.

 

Zij- of middenconsole

De S is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: de Buster S met handbediende motor, de S1 met een zijconsole en de Scc met een middenconsole. De standaardgegevens zijn als volgt: lengte: 443 cm; breedte: 181 cm. Geschikt voor vier personen. Gewicht: 260 kg (S) of 275 kg (S1 & Scc). Motoradvies: 20-30 pk. Prijs vanaf € 9.495,00. Extra’s op de getoonde S1 zijn een snelheidsmeter (inclusief benzinemeter & ingebouwde tank); hengelopbergvak voorzien van slot en hydrofoil.

 

 

Met 30 pk Yamaha achterop...

 

Upgrade

Overigens is de iets grotere Buster M (486 cm) vanaf nu ook te voorzien van een Fishing upgrade, net als de Buster S. Hier kun je daar meer over lezen. Bij Van Wieren Watersport kun je daar alle informatie over krijgen. Buster boten zijn in Nederland als merk ondergebracht bij Yamaha Marine.

 

 

Ook de Buster M heeft een Fishing uitbreidingspakket, zoals op deze foto te zien is...

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.