Rigs knopen met Fox Rage

04 april 2018 | Redactie

En, hoe ging je seizoen tot nu toe? Leuk gevangen? Nu het gesloten tijd is voor de roofvis, is dat misschien een mooie gelegenheid om eens wat nieuwe technieken onder de knie te krijgen, of eens wat nieuwe rigs te knopen voor bepaalde technieken. Fox Rage geeft het goede voorbeeld door in onderstaand filmpje een viertal rigs voor te doen.

 

Een topvis voor Fox Rage visser Koen Sipma...

 

Fox Rage

In het filmpje toont Fox Rage je heel simpel eerst de materialen die je nodig hebt, en laat daarna zien hoe je die rig in elkaar knoopt. Het gaat in dit voorbeeld om de dropshotmontage, een loodkopmontage, Texas rig en de Cheb rig (Cheburaska). Mis je dan nog de Carolina rig, dan kun je nog altijd even aankloppen bij de Vistechnische Dienst die hier een mooie film over maakte.

 

 

De Cheburaska rig volgens Fox Rage...

 

Glass Beads

De kraaltjes, offsethooks en cone of bullet weights die je nodig hebt voor de Texas rig en Carolina rig kun je bij je hengelsportwinkelier krijgen. Fox brengt deze op de markt onder de naam Glass Beads,  Offset Hooks en Brass Bullet Weights. Voor deze rigs heb je ook een goede fluorocarbonlijn nodig, rond de 25/00 of 35/00 in diameter en uiteraard kun je bij dit merk ook terecht voor alle softbaits en critterbaits bij deze technieken.

 

Klik hieronder om het filmpje te bekijken.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.