Schieten met hagel | Blog Frans van der Putte

05 mei 2018 | Frans van der Putte

Frans van der Putte

Allround roofivisspecialist

Onze hobby is leuk. En er zijn heel veel dingen leuk aan. Je kunt onze hobby op zoveel manieren uitoefenen. Er zijn diverse vissoorten, maar ook diverse technieken om diezelfde vis dan weer te vangen. 

 

 


 

Specialiseren of niet? Dat is de vraag.

 


 

 

En dan is er nog de mogelijkheid om zelf ook nog eens materialen te maken (zoals kunstaas) om die vis te vangen. Specialiseren of niet? Dat is de vraag. De één noemt zichzelf een échte snoekbaarsvisser, de ander is toch meer van de baars. Beiden balen ze zelfs bijna, als na die harde aanbeet er dan een snoek geland moet worden. 

Vismaat Oscar is niet voor één gat te vangen. Wanneer hij nieuwe kansen ruikt, schakelt hij moeiteloos over op een andere visserij.

 

Specialiseren kan op heel veel manieren. Je kunt expert worden van een bepaald water, expert op het gebied van de baarzen op dat water, of zelfs expert worden op het gebied van baarsvissen met de vlieg op dat bepaalde water. Hier heb ik respect voor. Ik kan best een paar sessies voor die ene vis gaan op dat ene specifieke water, maar verlies dan eigenlijk al veel te snel mijn interesse. 

 

Ga ik een dag op pad, dan analiseer ik op allerlei manieren wat ik dan het beste op die bepaalde dag kan gaan doen, en dat kan van alles zijn. Mocht er gedurende de dag iets gebeuren waardoor het plan wijzigt - dan komt er een andere kunstaasbak tevoorschijn, en ook een andere hengel. Ineens gaan we van diehard full-pull trollen, naar werpend vissen op snoekbaars. Omdat de stroming zo mooi staat… Is da sterkte, of zwakte? Hadden we de tandjes op elkaar gezet en doorgezet op die ene dikke snoek, dan was er misschien wel dat ene monster - dat je een leven lang bijblijft - uitgekomen. 

 

schieten met hagel 02

Uiteindelijk, loopt de dag zoals hij loopt; doet de vis wat ‘ie doet...

 

Het kan ook zijn dat je er na je switch achter komt, dat de snoekbaarzen compleet los zijn, en we dan de ene snoekbaars na de andere vangen. Die ene dikke vis kan natuurlijk óók gewoon op je shadje duiken tijdens het werpend vissen met die kleine shad. Je kunt van te voren van alles uitdenken, maar uiteindelijk, loopt de dag zoals hij loopt; doet de vis wat ‘ie doet... Dát is onze sport, ons spel. 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.