Predatortour Zweden winnaars: ‘Hard werken en 100% focus’

03 mei 2018 | Redactie

Met de Predatortour Zweden net achter de rug en de deelnemers weer thuis, kijkt Sean Wit, die met Jesper Smorenberg de driedaagse wedstrijd won, nog even terug op een spannend toernooi, dat met tientallen metersnoeken onder de 62 deelnemende boten meer dan geslaagd was.

 

Sean Wit: gefocust op de warmere delen van het meer...

 

Vänern

Met een gemiddelde van 115 cm voor hun zes grootste snoeken en een topvis van 121,5 cm, grepen de twee de overwinning op het grote Vänern meer. Dit jaar werd er niet meer getrold tijdens het vissen en mocht alleen nog geworpen worden met kunstaas. Een techniek die het duo klaarblijkelijk ook prima onder de knie heeft gezien het resultaat.

 

 

De winnaars wonnen naast de beker onder meer een prachtige Lund Fury visboot...

 

Savage Gear

Een tip van de sluier over de taktiek en het gebruikte kunstaas wil Sean nog wel kwijt. “We hebben ons gefocust op de warmere delen van het meer en kozen afwisselend voor ondiep lopende jerkbaits en swimbaits. In de diepere delen gebruikten we softbaits. De Savage Gear prostaffer gebruikte onder meer de Jerkster 14,5 cm jerkbait en de 3D River Roach bij het vissen. Omdat we vanaf dag 1 de ranglijst aanvoerden, was de druk om te presteren enorm groot, zeker met het sterke deelnemersveld. Het was enorm hard werken en 100% gefocust blijven.”

 

 

Een van de vele prachtig getekende Zweedse snoeken...

 

Ook in 2019

Ook een keer meedoen met de Predatortour Zweden?  De inschrijving start op vrijdag 4 mei 2018. Het evenement vindt volgend jaar plaats op 25, 26 en 27 april 2019 met een maximum  van100 teams.

 

Klik op de foto hieronder om het hele interview met Sean Wit te lezen (Engels). Via www.deroofvis.nl en magazine Dé Roofvis komen we nog terug op de Predatortour Zweden 2018.

 

 

 


Reactie plaatsen

 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.